YOKOHAMA, HLC (Yüksek Yük Kapasitesi) Lastik Üretimine ve Satışına Başladı

0
667
YOKOHAMA , EV’ler ve yüksek kapasiteli pillere sahip hibrit otomobiller gibi ağır hizmet tipi binek otomobillerin yanı sıra büyük SUV’lerin ihtiyaçlarını karşılamak için HLC (yüksek yük kapasiteli) lastik üretimine ve satışına başladığını duyurdu.
 Yeni araçlarda orijinal ekipman (OE) olarak ve onarımları için geliştirilen YOKOHAMA, pazar ihtiyaçları doğrultusunda ikame pazarı için de ürünler geliştirecek.

Geleneksel XL (Ekstra Yük) satndartlı lastiklerin yüksek yük kapasitesi ve performans özelliklerini sürdürmekte zorlandıkları ağır hizmet tipi binek araç sayısındaki artışa yanıt olarak, binek araç lastiğinde yeni bir lastik ebadı olarak HLC lastikler oluşturulmuştur. ETRTO standartları kategorisi  geleneksel XL lastiklerden daha yüksek yük kapasitesi.

275/35R23 ebadındaki lastiklerin yük kapasiteleri karşılaştırıldığında, geleneksel XL lastikler 900 kg (yük indeksi 104), HLC lastikler ise 1.000 kg (yük indeksi 108) ağırlığındadır. HLC lastikleri, lastik ebadı açıklamalarının başında “HL” ile gösterilir.

HLC lastiği, yüksek yük dayanıklılığını korurken sessizlik ve yol tutuş stabilitesini sağlamak için ileri teknoloji gerektirir. YOKOHAMA, yüksek yüklerin neden olduğu arızaların tekrarlanan simülasyonları yoluyla, standart lastiklere göre yüksek yükler altında daha az ısı üretimi ve gerinim ile yük dayanıklılığı ile diğer performans özellikleri arasında bir denge sağlayan HLC lastikleri için özel bir profil geliştirmiştir.

YOKOHAMA, son yıllarda artan elektrikli araçlara ve büyük SUV’lara tepkiyi aktif olarak teşvik ediyor ve yüksek yük kapasitesine ve çeşitli diğer araç özelliklerine uygun lastikler geliştiriyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here