BRİDGESTONE İlk Karbon Nötr Lastik Üretim Tesisini Onaylandı

0
977

 Tüm paydaşlarıyla karbon ayak izini azaltmayı sürdürülebilirlik vizyonu olarak belirleyen Brisa’nın öncü markası Bridgestone’nun Hindistan’ın Pune kentinde bulunan Chakan fabrikası, LRQA tarafından uluslararası standart PAS 2060’a göre karbon nötr olarak onaylandı. Yılda 4 milyondan fazla lastik üreten tesis, karbon ayak izinde etkileyici bir şekilde %94 azalma sağladı. 

Lastik ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde küresel bir lider olan Bridgestone, Hindistan’ın Pune şehrinde bulunan üretim tesisi için karbon nötr (Kapsam 1 ve 2) sertifikası alarak bu kapsamda onaylanan ilk lastik üretim tesisi oldu. Sertifika, lider küresel güvence ortağı LRQA tarafından onaylandı. Yılda 4 milyondan fazla lastik üreten tesis, karbon ayak izinde etkileyici bir şekilde %94 azalma sağladı. Bridgestone Hindistan Genel Müdürü Stefano Sanchini, PAS 2060 onayının bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl için daha fazla karbon emisyonu azaltma taahhüdünde bulundukları söyledi.

Bridgestone’un küresel karbon nötr hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Sanchini, “Güneş enerjisi santrali ve karbon nötr kazanın yanı sıra, üretim bölümü düzeyinde de çeşitli önlemler aldık. Dizel tabanlı forkliftleri elektrikle çalışanlarla değiştirmeye ve LPG yerine elektrik enerjisi kullanmaya devam ediyoruz. Gelecek planlarımız arasında yeşil enerji kullanımını daha da artırmak, tüm operasyonlarımızda karbon emisyonlarını azaltmak ve kapsam 3 emisyonlarını takip etmek yer alıyor” dedi.

2050’ye kadar karbon nötr olmayı hedefleyen Bridgestone, 2011 referans noktasına göre 2030 yılına kadar operasyonel faaliyetlerden kaynaklanan karbon emisyonlarını %50 oranında azaltmayı amaçlıyor.

Bridgestone EMIA Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koji Takagi ise “Küresel olarak Bridgestone, karbon nötr bir mobilite toplumunu gerçeğe dönüştürmeye kararlı. Hindistan’daki iki lastik fabrikamızdan birinin karbon nötr sertifikasyonu, şirketin sürdürülebilirliğe olan bağlılığı açısından tarihi bir dönüm noktasıdır. Çünkü Bridgestone, Paris iklim anlaşmasına uygun olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefini belirlemiştir. Bridgestone’un Paris İklim Anlaşması’na uygun olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefini belirlediği göz önüne alındığında, şirketin sürdürülebilirlik taahhüdünde tarihi bir dönüm noktasıdır” diye konuştu.

Sürdürülebilirlikte öncü hedefleriyle lastik sektörünün mobilite lideri Brisa da ortakları Bridgestone ve Sabancı Holding’in vizyonuyla iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı bir şekilde sorumluluk almaya devam ediyor. Brisa, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında düşük karbon ekonomisine geçiş için 2030’da doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı, 2050’de ise net sıfıra ulaşmayı hedefliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here