Jant üreticisi BBS dördüncü kez iflas etti

0
836

Jant üreticisi BBS yeniden iflas başvurusunda bulundu . Geçici iflas yöneticisi , finansal zorlukların nedenlerinin bir yandan enerji yoğun üretim üzerinde baskı oluşturan enerji maliyetlerindeki keskin artış olduğunu söyledi. Ayrıca artan enflasyonla birlikte gerekli fiyat artışları, tüketicilerin lüks otomobiller için yüksek kaliteli jant satın alma konusunda ciddi bir isteksizliğe yol açmasına neden oldu. 

BBS, Schiltach ve Herbolzheim’daki iki fabrikasında düşük basınçlı döküm prosesini kullanarak premium sınıf araçlar için alüminyum jantlar üretiyor. Eski dünya şampiyonu Michael Schumacher de şirketin ürünleriyle Formula 1’de yarıştı. BBS’nin 270 çalışanı var ve geçen yılki satışları 50 milyon euro civarındaydı.İflas yöneticisi, şirketin ticari faaliyetlerin her iki lokasyonda da devam ettiğini söyledi.

Jant üreticisi BBS iflas başvurusunda bulundu: 16 yılda dördüncü iflas

BBS 1970 yılında kuruldu. Üç harf, kurucuların soyadlarını ve şirketin konumunu temsil etmektedir: Heinrich Baumgartner ve Klaus Brand ve Schiltach . 2001 yılında Schiltach’taki ana fabrikaya Herbolzheim’daki ikinci bir fabrika eklendi.

BBS 2007, 2011 ve 2020 yıllarında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalmıştı. Son olarak KW Automotive Group, Haziran 2021’de şirketi devraldı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here