ETRMA : 3. Çeyrek Tüm Lastik Gruplarında Düşüş Gösteriyor.

0
776
Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA), üyelerinin 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait Avrupa yenileme pazarı lastik satış verilerini yayınladı.
Rakamlar tüm segmentlerde önemli bir düşüş gösteriyor ve bu da Avrupa’da ki olumsuz pazar eğilimini doğruluyor . 2023’ün 3. çeyreği, 2022’nin 3. çeyreğine kıyasla tüketici lastikleri yenileme pazarı lastik satışlarında %6‘lık bir düşüş gösteriyor.
Benzer şekilde Kamyon ve Otobüs Lastiği segmenti de -%7‘lik bir değişim kaydetti. Ancak en çok etkilenen pazarlar Tarım (-%21) ve Moto ve Scooter (-%20) lastikleri oldu.
Küresel ekonomik güvensizliğin getirdiği zorlukların yanı sıra, yenileme pazarını oluşturan ETRMA üyeleri, muhtemelen pazar payını Havuz dışı lastik üreticilerine kaptırıyor.
ETRMA Genel Sekreteri Adam McCarthy şu yorumu yaptı: “Piyasadaki gerileme, ham madde, enerji, lojistik ve işçilik maliyetlerinde devam eden artışlar gibi faktörlerin karmaşık bir etkileşimini yansıtıyor.Bu enflasyon ortamı talepte önemli bir düşüşe yol açtı, muhtemelen envanterde buna karşılık gelen bir azalmaya neden oluyor”

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here