Sailun Grubu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne Katıldı

0
707

Çin’in önde gelen lastik şirketlerinden Sailun Group, 15 Aralık 2023 itibarıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UNGC) resmi katılımını gururla duyurdu. 

Bu, Sailun Group’un UNGC’ye katılan ilk Çinli lastik şirketi olması ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla küresel etkiye sahip işletmelerle birlikte bir yolculuğa çıkması açısından tarihi bir ana işaret ediyor.

O zamanki BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından duyurulan ve resmi olarak 2000 yılında başlatılan UNGC, küresel şirketlere stratejilerini ve operasyonlarını BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin On İlkesi olarak bilinen on evrensel ilkeyle uyumlu hale getirme konusunda ilham veren ve rehberlik eden dünyanın en büyük kurumsal girişimidir. Bu girişim aynı zamanda BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini (SKH) de desteklemekte ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun desteğini almaktadır. Şu anda 160’tan fazla ülkeden 24.000’den fazla şirket ve ticari olmayan kuruluş insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadeleye ilişkin On İlkenin uygulanmasına katılıyor.

2004 yılında UNGC ilk kez Çevre, Toplum ve Yönetişim (ÇSY) kavramını küresel ölçekte tanıttı. Kauçuk lastik endüstrisinde öncü olan Sailun Group, geçtiğimiz yıllarda bu konsepti tutarlı bir şekilde benimsemiş, bunu anlamlı eylemlere dönüştürmüş ve bir dizi önemli sonuç elde etmiştir.

Çevresel girişimler açısından Sailun Grubu, Çin hükümetinin karbondioksit emisyonlarını 2030 yılına kadar zirveye çıkarmayı ve 2060’tan önce karbon nötrlüğe ulaşmayı hedefleyen ikili karbon hedefine proaktif bir şekilde uyum sağlıyor. Ulusal düzeyde tanınmış yeşil fabrikalar ve ülke düzeyinde yeşil bir üretim sistemi kurmuştur. endüstriyel ürünlerin yeşil tasarımına yönelik gösteri işletmeleri. Sailun Group, hem ürün kalitesini hem de çevre dostu olmayı artırmaya kendini adamıştır. Bu taahhüt, sürdürülebilir malzeme uygulaması, yeşil ürün tasarımı, yeşil teknolojilerin benimsenmesi ve son kullanıcı düzeyinde yeşil hizmetler sağlanması yoluyla sürdürülebilirliğe doğru ilerlemeyi içermektedir.

Örnek bir başarı, EcoPoint 3 lastikleri olarak da bilinen Liquid Gold lastiklerinin geliştirilmesidir  . Bu lastiklerde çığır açan bir kauçuk malzeme kullanılmış ve geleneksel karbon siyahı yenilenebilir silika nano dolgu maddesiyle değiştirilerek  enerji tüketimi uluslararası standartlara göre %40 oranında azaltılmıştır.

Çin’de kullanılan Liquid Gold PCR lastikleri, en yüksek AB etiketleme düzenlemelerine ulaşarak AA seviyesine ulaştı. Özellikle Liquid Gold TBR lastikleri, Çin Kauçuk Birliği’nin Lastik Derecelendirme Standartlarında en yüksek 3A seviyesine ulaşan tek Çin ürünüdür . Sıvı altın PCR ve TBR lastiklerin karbon ayak izlerinde sırasıyla %27 ve %39 oranında önemli azalmalar görüldü ve bu ürünlere TÜV SÜD İŞARETİ (Enerji Tasarrufu Öncüsü) kazandırıldı.

UNGC’ye katılmak, Sailun Grubu için önemli bir kilometre taşıdır ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek ve sosyal sorumlulukları yerine getirmek için tutarlı eylemlerinin önemli bir şekilde tanınması anlamına gelir.

Sailun Grubu, UNGC’nin çağrılarına kulak verme kararlılığını sürdürüyor. Odak noktası, çevresel, sosyal ve yönetimsel hususların sürekli optimizasyonunu istikrarlı bir şekilde ilerletmektir. Grup, sürdürülebilir kalkınmanın görsel bir temsili olan yenilikçi, yeşil, uyumlu ve karşılıklı yarara dayalı bir gelecek oluşturmak için kurumsal sosyal sorumlulukları etkili bir şekilde yerine getirmeye ve toplumun tüm kesimleriyle işbirliği yapmaya kendini adamıştır.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here