Hankook Tire, 2021 Mali Sonuçlarını Açıkladı

0
1580
Global lastik üreticisi Hankook Tire & Technology, 2021 mali sonuçlarını 7.142 trilyon KRW (~ 5.279 milyon EUR) konsolide küresel satış ve 641 milyar KRW (~ 474 milyon EUR) işletme kârı olarak açıkladı.
Şirket, 7.142 trilyon KRW (~ 5.279 milyon EUR) küresel satışa ve bir önceki yılın aynı dönemine göre işletme kârında yüzde 2,2 artışla 641 milyar KRW’ye (~ 474 milyon EUR) ulaştı. Hankook’un satışlarının önemli bir kısmını (18 inç ve üzeri olan) büyük çaplı lastikler oluşturdu. Bu lastik kategorisi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 puanlık bir artışı temsil eden toplam otomobil lastiği satışlarının yüzde 37,7’sini oluşturdu.

2021’in ilk yarısında önemli bölgelerde yoğun satışlar kaydeden Hankook Tire, istikrarlı büyümesini sürdürerek satışlarda yüzde 10,7 ve işletme kârında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artış sağladı. İkinci yarıda ivmesi yavaşlayan küresel ekonomi ve küresel tedarik zincirinin bozulması, yarı iletken sıkıntısı ve artan hammadde maliyetleri gibi sorunlarla toplu olarak mücadele ederken, Hankook gelecek vaat eden iş performansıyla dayanıklılığını ispatladı. Bunu sağlayan temel faktörler arasında yedek lastik satışlarında devam eden artış, etkili bir bölgesel fiyatlandırma stratejisi ve büyük çaplı lastiklerin yoğun satışları yer aldı. 18 inç veya daha büyük çaplı lastik satışları, bir önceki yıla göre yüzde 3,1 puan artarak toplam binek otomobil lastikleri satışlarının yüzde 37,7’sini oluşturdu.

REKLAM

Dördüncü çeyrek, Hankook Tire için yoldaki istisnai bir tümsekti. Şirketin satış geliri 1.889 trilyon KRW’ye (~ 1.397 milyon EUR) düşerken, işletme kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre %61,3 ve bir önceki döneme göre %51,3 düşüşle 87,9 milyar KRW’ye geriledi. Bu düşüş büyük ölçüde, Hankook’un Kore’deki Daejeon ve Geumsan fabrikalarındaki işçi grevlerinin neden olduğu işletme maliyetlerindeki artıştan ve geciken satış fırsatlarından kaynaklandı.

Ancak, büyük çaplı lastik satışları, yeniden büyümenin itici gücü oldu. Büyük çaplı lastik satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 puan artarak dördüncü çeyrekte toplam binek araç lastik satışlarının yüzde 38,9’unu oluşturdu. Özellikle Çin’deki büyük çaplı lastik satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 puanlık bir artışla toplam satışların yüzde 46,4’ünü oluşturdu. Avrupa’da yüzde 2 puanlık ve Kore’de yüzde 2,9 puanlık artışlar, diğer pazarların da geniş çaplı lastiklerdeki güçlü performansı görmesini sağladı.

REKLAM

Bu arada Hankook Tire, sürdürülebilir uygulamalarının yanı sıra ürün kalitesiyle de dikkate değer takdir kazanmaya devam etti. Geçen yıl Hankook, Almanya ve Birleşik Krallık’taki önde gelen otomobil dergileri tarafından gerçekleştirilen çeşitli lastik testlerinde en yüksek puanları aldı. Avrupa’nın en prestijli otomobil dergisi Auto Bild, dört mevsim lastik kategorisinde Hankook Tire’ı “Yılın Lastik Üreticisi” ödülüne layık gördü. Buna ek olarak, Hankook, küresel sürdürülebilirlik liderlerini belirleyen Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri Dünyası’nda art arda altıncı kez listede yer aldı.

Hankook, Audi e-tron GT ve Volkswagen ID.4’e elektrikli araç (EV) lastiği sağlamanın yanı sıra Porsche Panamera, BMW X3M ve X4M için lastik tedarik ederek, 2021 yılında premium orijinal ekipman (OE) sektöründe ve elektrikli araç (EV) lastik sektöründe konumunu güçlendirdi.

Hankook, 2022’de marka değerini daha da artırmayı planlıyor. Şirket, bu yıl çift haneli büyümeyi ve büyük çaplı lastik satışlarının toplam binek otomobil lastiği satışlarındaki payını yüzde 42’ye çıkarmayı hedefliyor. Hankook, önemli pazarlardaki faaliyetlerini arttırmaya, küresel premium otomobil üreticileriyle orijinal ekipman (OE) ortaklıklarını genişletmeye ve elektrikli araç lastiği sektöründe lider olmaya odaklanacak. Hankook, bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın lastik tedarikçisi ve teknoloji ortağı olacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here