Michelin,Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in Avrupa Pazarındaki Tek Tedarikçisi Oldu.

0
513
  • Michelin, Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından Avrupa’da satılan yeni Peugeot 3008 ve E-3008’i özel olarak donatmak üzere seçildi.
  • Hibrit veya %100 elektrikli, Peugeot 3008 serisinin tüm versiyonları, bu SUV’ların özelliklerine mükemmel şekilde uyum sağlarken güvenlik, enerji verimliliği, uzun ömür, sürüş keyfi ve huzur sağlayan özel yapım lastiklerle donatılacak.

Michelin mühendisleri, geleceğin Peugeot 3008 ve E-3008  lastik serilerinin geliştirilmesi üzerinde üç yıl boyunca çalıştı . Spesifikasyonlar, ıslak ve kuru yüzeylerde güvenlik açısından son derece yüksek beklentilerin yanı sıra Michelin’in lider olarak kabul edildiği uzmanlık alanları olan uzun ömür ve enerji verimliliği gibi temel kriterleri de içeriyordu.

Michelin otomobil ve hafif kamyon lastiği geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Philippe Jacquin, elektrikli aracın lastikler açısından birçok paradigmayı değiştirdiğini belirtti. Lastiğin talep seviyesini birden fazla kritere göre eş zamanlı olarak artırıyor ve bu da mühendislerimiz için zorlu bir süreç anlamına geliyor. Aslında teorik olarak birbiriyle çelişen özellikleri bir arada ilerletmek, lastik performanslarının sınırlarını durmaksızın zorlayan Michelin’in DNA’sında var. Daha fazlası için 10 yılı aşkın süredir elektrikli araçların lastiklerle ilgili spesifik özelliklerini anlamak için çalışıyoruz. En büyük değişiklik, akülü araçlar olduğundan her zaman daha ağır olan ağırlıktan kaynaklanmaktadır. Elektrikli (BEV) modellerde lastiğin aynı boyutunun bazen birkaç düzineden (hafif hibrit teknoloji) birkaç yüz kilograma kadar daha fazla ağırlık taşıması gerekebilir. Ayrıca elektrik motorlarının çalıştırma anında maksimum torku sağlaması ekstra güç katıyor rejeneratif frenlemenin etkilerinin de eklendiği stres. Çekiş ve frenleme stresindeki bu artış, ağırlıktaki artışla birleştiğinde muhtemelen aşınmayı hızlandıracaktır. Geliştirme sürecimizde bu unsurları dikkate aldık ve bu da ortağımıza özel lastikler tedarik etmemizi sağladı. Yeni Peugeot 3008 lastiklerinin tüm bu kriterleri karşıladığını ve gerçekten bu amaç için üretildiğini söyleyebilirsiniz .” dedi.

Tüm yeni Peugeot 3008 ve E-3008 versiyonlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 19 ve 20 inç jantlar için iki yaz ve bir dört mevsim olmak üzere üç lastik serisi sunuluyor:

Avrupa için:

MICHELIN e.PRIMACY: Bu, Michelin tarafından tasarlanan ilk EV lastiğidir.
Tüm yaşam döngüsünü dikkate alarak, yani tasarımdan geri dönüşüme kadar çevresel etkilerinin değerlendirilmesi. Gerçekten teknolojilerle dolu olan bu araçlarda, yuvarlanma direnci açısından oldukça verimlidir ve bu da elektrikli araçların yelpazesini genişletir.
Bu nedenle kullanım sırasında ekolojik ve ekonomiktir ve aynı zamanda MICHELIN lastiklerinin çok meşhur olduğu güvenlik, yol tutuşu ve kullanım ömrü performanslarını da garanti eder:  MICHELIN e.PRIMACY lastiği 3 ebatta satışa sunulacak: 235/50 R 20 104V, 235/55 R 19 105V ve 225/55 R 19 103V. 

MICHELIN CrossClimate 2 SUV :

Bu lastik serisi, hava koşulları veya mevsim ne olursa olsun sürüş sırasındaki huzuru temsil eder (tüm yıl boyunca araçta kalabilirler). Bu lastik, kuru ve ıslak zeminde frenlemede yaz lastiklerinin faydasını, kış koşullarında ise çekiş ve frenleme konusunda kış lastiklerinin performansını garanti eder. 3PMSF (3 Zirve Dağ Kar Tanesi) işareti, uygun ekipmanın zorunlu olduğu ülkeler de dahil olmak üzere kış aylarında kullanımının onaylandığını gösterir. İki boyut homologe edilmiştir: 225/55 R 19 103 V ve 235/55 R 19 105 V.

Avrupa dışında satılan araçlar için :

MICHELIN Pilot Sport 4 SUV :

Bu yüksek performanslı lastik, güvenliği ve uzun ömrü birleştirir. Yön değiştirirken gösterdiği mükemmel tepki ve direksiyon hassasiyeti sayesinde iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. 235/50 R 20 104V ebatında mevcuttur.

Michelin, yeni Peugeot SUV’un ticari başarısına eşlik edecek önemli endüstriyel araçlar kullandı. İspanya’da Vitoria ve Valladolid, İtalya’da Cuneo ve Almanya’da Bad Kreuznach‘taki Avrupa fabrikaları MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV ve MICHELIN CrossClimate 2 SUV’yi tedarik edecek ve tüm Peugeot 3008 ve E-3008’i özel olarak donatacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here