Clermont Ferrand Cataroux Park – İşbirlikçi İnovasyon Merkezinin Çığır Açan Yeri

0
489

Merkez, Michelin Grubu tarafından Clermont Ferrand şehir merkezindeki tarihi Cataroux bölgesinde boş alana taze bir hayat vermek için üstlenilen büyük bir proje olan Cataroux Park’ın dört sütunundan biridir.

Avrupa’da Aralık 2025’te açılması planlanan türünün tek projesi ;

  • 40 doğrudan istihdam yaratan 61 milyon Euro’luk proje
  • 5 binadan oluşan ve 2.500 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip 18.000 m² çok yönlü 

İşbirlikçi İnovasyon Merkezi’nin temelinin atılması, inovasyona adanmış bu projede önemli bir kilometre taşına işaret ediyor ve Avrupa’da türünün tek örneği.

2020 yılında başlatılan ve beş büyük yerel oyuncunun öncülüğünde başlatılan: Crédit Agricole Centre Fransa, Michelin Grubu, Banque des Territoires, Caisse d’Epargne Auvergne Limousin ve Puy-de-Dôme Clermont Auvergne Métropole Ticaret ve Sanayi Odası, Merkez’in 61 milyon avroluk yatırım. İş dünyası ve inovasyon oyuncuları için bir buluşma noktası haline gelecek, günde 2.500 kişiyi ağırlayacak ve 40 doğrudan istihdam yaratacak. Aralık 2025’te açılması planlanıyor.

Cardinal Promotion’a emanet edilen proje, ‘çok iyi’ BREEAM derecesine sahip aktif bir çevre yaklaşımına dayanıyor. Program, Michelin’in tarihi sanayi bölgesinin tamamının bir yaşam, çalışma ve refah alanına dönüştürülmesi için yenilenmesine odaklanıyor.

Hızla dönüşen 42 hektarlık alanın merkezinde Z Mimarlık tarafından tasarlanan proje, yeni bir kimlik kazandırıyor. Programa 150 ortağın yanı sıra çoğunluğu bölgesel firmalar olmak üzere 50 şirket katılıyor. Tek, çok yönlü bir alanda beş bina kümesi inşa ediyorlar.

Merkez, çalışma, uyuma, yemek yeme, dinlenme ve fikirleri tartışma fırsatları sunan ‘şehir içinde şehir’ olarak tanımlanabilir.

Ahşabın hem yapının kendisinde hem de dış cephe kaplamasında, yemek alanında ve ortak yaşam ve ortak çalışma alanlarının güney çatılarında her yerde bulunması, yazın termal konforu artıran yeşilliklerle kusursuz bir şekilde birleşiyor. ve dışarı.

Mimari ve çevre düzenlemesi, ham madde ve enerji yoğun sistemlerin kullanımını sınırlamak ve aynı zamanda kullanıcılar için optimum konfor sağlamak üzere optimize edilmiş, kontrol altına alınmış ve sıkıştırılmıştır.

Projenin sloganı şu: yıkmayın, uyarlayın ve yeniden dikin.

Dışarıda, esas olarak iç bahçelerde (her nef arasında) ve Gordon Bennett Meydanı’nda 11.000 m²’lik bir alana bitki örtüsü ekildi ve sonuçta gerçek bir kentsel biyotop ortaya çıktı.

Yönetim şirketi Turing 22, ortak çalışma alanı, ortak yaşam konaklama, beş yemek büfesi bulunan yemek alanı, bar, fırın, spor salonu, güzellik salonu ve performans alanı dahil olmak üzere geniş bir hizmet yelpazesi sunacak.

Kurucularının tasarımlarına dayanarak Merkez, yalnızca fiziksel bir alan değil, aynı zamanda yerel bölgenin imajını ve ekonomik canlılığını önemli ölçüde artıracak kararlı bir topluluk için bir buluşma noktası olacak. Her ölçekteki işletmeye ve aynı değerleri paylaşan, olumlu etki yaratacak projeler geliştiren inovasyon paydaşlarına ev sahipliği yapacak.

Merkez, Michelin Grubu tarafından Clermont Ferrand şehir merkezindeki tarihi Cataroux bölgesinde boş alana taze bir hayat vermek için üstlenilen büyük bir proje olan Cataroux Park’ın dört sütunundan biridir.

Ocak 2020’de duyurulan Cataroux Park, hem yerel hem de bölgesel düzeyde yenilikçiliği artırmayı ve ekonomik ve sosyal canlılığı artırmayı umuyor. Proje çok sayıda özel paydaşın yanı sıra başta Clermont Auvergne Métropole, Auvergne-Rhône-Alpes bölgesi ve Fransız Devleti olmak üzere yerel makamlar tarafından desteklenmektedir. Yerel ekonomik, eğitimsel ve kültürel doku için sağlam gelecek beklentileri sunacak dört sütundan oluşuyor: Yetenek Fabrikası, Sürdürülebilir Malzemeler Merkezi, Pisteler Bölgesi ve tabii ki İşbirlikçi İnovasyon Merkezi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here