HANKOOK TIRE’ın Elektrikli Otobüs Lastikleri Red Dot Design Award 2024 Ödülünü Kazandı

0
766

Elektrikli otobüsler için özel olarak tasarlanan e-SMART City AU56, bu yıl Alman Red Dot Design Award’da tasarım ödülüne layık görüldü.

Hankook Tire, 2012 yılından bu yana her yıl Red Dot Design Award, iF Design Award ve IDEA dahil olmak üzere dünya çapında ödüller kazanarak, tasarım konusundaki çalışmalarını desteklemiştir.  

Premium lastik üreticisi Hankook, Red Dot Design Award 2024’ün Ürün Tasarımı kategorisinin “kazananı” seçildi.
Red Dot Award, Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından Almanya’da düzenlenen uluslararası bir tasarım yarışmasıdır. Endüstriyel ürünlerin tasarımı, kalitesi, işlevi ve çevre dostu olması gibi çeşitli faktörleri kapsamlı bir şekilde değerlendirerek Ürün Tasarımı, Tasarım Konsepti, Markalar ve İletişim Tasarımı dallarında kazananları seçmektedir.
Hankook Tire’ın bu yılki kazanan ürünü, elektrikli otobüsler için özel olarak tasarlanmış olan ve yıl sonuna kadar dünya çapında piyasaya sürülmesi planlanan yeni e-SMART City AU56 oldu. Bu ödül, Hankook Tire’ın elektrikli araç lastikleri için küresel pazardaki üstün konumunu bir kez daha ortaya koydu.
e-SMART City AU56, elektrikli otobüslerin performansını optimize eden son derece gelişmiş lastik bileşenlerine dayanmaktadır. Lastiğin sırt bloğu teknolojisi daha yüksek kilometre performansı, daha iyi yol tutuşu ve daha uzun sırt ömrü sağlayarak lastiğin geleneksel otobüs lastiklerinden çok daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Lastiğin yanak kısmı, özel geliştirilmiş blok benzeri renkli oluklarla güçlendirilmiştir. Üstün tasarım hem estetik, hem de işlevsel amaçları yerine getiriyor: Bir yandan lastiğin ağırlığını azaltırken, diğer yandan ise kaldırım taşlarından ve diğer çevresel etkenlerden kaynaklanan aşınmayı en aza indiriyor.
Alınan son ödülle birlikte Hankook Tire, 2013 yılından bu yana Red Dot Design Award’da toplam 17 ödül almış oldu. Hankook Tire, 2015 yılında Red Dot Design Award’da en yüksek ödül olan Luminary Ödülü’ne layık görülen ilk Koreli şirket olmuştur.
Hankook Tire, 2012 yılından bu yana her yıl Almanya’da iF Tasarım Ödülünü ve Amerika Birleşik Devletleri’nde IDEA Ödülünü istikrarlı bir şekilde kazanmıştır. Her iki ödül de Red Dot Design Award ile birlikte dünyanın en önemli üç tasarım ödülü arasında yer alan prestijli ödüllerdir. Birinci sınıf yarışmalarda sürekli elde edilen bu başarı, dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden biri olan Hankook Tire’ın yüksek tasarım standartlarını ortaya koymaktadır.
- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here