Goodyear Blimp Sezona Başlıyor

0
552

Üretici Zeppelin Aviation Technology’nin Konstanz Gölü kıyısındaki Friedrichshafen’deki zeplin, bu yıl Ruhr bölgesindeki yeni lokasyonunda sezonunu açtı.Zeppelin NT “yeni teknolojisi”, tamamen ahşaptan inşa edilmiş ve WDL Grubu tarafından işletilen muhteşem ve ödüllü bir hangarda kalkışa hazır. 75 metre uzunluğundaki Zeppelin, Deutsche Zeppelin nakliye şirketi tarafından işletiliyor ve aynı zamanda Goodyear markasının elçisidir. Bu büyüklükteki bir Zeplin’in maliyeti yaklaşık 20 milyon Euro’dur.

Yeni Zeplin, havaalanında düzenlenen törenle çok sayıda politikacı ve sorumlu tarafından onurlandırıldı. Basın toplantısında Goodyear Tüketici Ürünleri Yedek Parça Satışı Genel Müdürü Frank Titz, Zeppelin ile Goodyear’ı birbirine bağlayan değerleri anlattı. Goodyear Blimp, Goodyear markasının ikonik bir elçisidir ve inovasyon, keşif, performans ve kendimizi ileriye taşıma ilhamı değerlerini bünyesinde barındırır. Frank Titz: “Bunu aklımızda tutarak, bugün Mülheim’deki bu etkileyici hangarda yeni bir dönemin başlamasından memnuniyet duyuyoruz. Ünlü marka ikonumuz artık yoğun nüfuslu Ruhr bölgesi üzerinde uçtuğunda görünürlüğü daha da artacak.”

Asırlık ortaklık

Goodyear’ın Zeppelin ile 1923 yılında Goodyear Zeppelin Corporation’ın kurulmasıyla başlayan yüzyıllık bir ortaklığı bulunmaktadır. Her iki şirket de askeri ve sivil hava gemilerinin geliştirilmesi konusunda işbirliği yaptı. Goodyear Zeppelin Corporation on yıldan fazla bir süre sonra sona ermiş olsa da, Zeppelin ile olan ilişki 2011 yılında Goodyear’ın önceki nesil Blimp filosunu Model NT LZ N07-101 Zeppelin zeplini ile değiştirme niyetini duyurmasıyla yeniden canlandı. Bu modellerden ilki 2014 yılında Akron, Ohio’da üretildi, ardından 2016 ve 2018 yıllarında diğerleri geldi.

İşletmeci şirket Mühlheim’dan dört uçuş rotası sunuyor. Yaz aylarında Konstanz Gölü’ne misafir gelmesiyle kesintiye uğrayan bu sezon, operatörler 10.000’den fazla yolcu bekliyor. Zeplin ile uçuşun maliyeti yaklaşık 470 avro.

Bir sonraki büyük konser

Haziran ayında Goodyear Blimp, Avrupa’nın en önemli dayanıklılık yarışı olan 24 Saat Le Mans’a eşlik edecek. 2024, Goodyear’ın 2020’de Avrupa motor sporlarına dönmesinden bu yana dayanıklılık yarışlarındaki en büyük yılı olacak. Goodyear, yeni başlatılan LMGT3 kategorisinin tek tedarikçisi olacak. Titz, “Dayanıklılık yarışları yalnızca teknolojimizi ve uzmanlığımızı sergilemek için bir fırsat değil, aynı zamanda yeni nesil UUHP yol lastiklerimizin geliştirilmesi için paha biçilmez bir test ortamı sağlıyor” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here