AUDİ, Yeni Aracı İçin Opsiyonel Lastik Olarak FALKEN AZENIS RS820’yi Tanıttı

0
160

Audi’nin yeni S3’ü, Falken’in süper-ultra yüksek performans (SUHP) lastiği AZENIS RS820 ile fabrikadan çıkan ilk araçtır. Standart quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve tork dağıtıcısı sayesinde Audi’nin kompakt spor otomobili 333 HP ve 420 Nm tork sağlıyor – Falken’in en gelişmiş SUHP deseni gibi yüksek performanslı bir lastik gerekiyor.

Falken AZENIS RS820, tüm sürüş koşullarında doğru kullanım, denge ve kontrol düşünülerek tasarlanmıştır. AZENIS RS820, dört çevresel sırt oluğuna sahip asimetrik bir sırt desenine sahiptir. İyileştirilmiş bir omuz tasarımı, kuru yollarda yolla daha fazla temas ve gelişmiş yanal denge sunar.

Lastik, Falken’in hibrit aramid takviye malzemesi gibi motor sporları geliştirmelerinden türetilen en son bileşik ve yapı teknolojilerinden yararlanıyor. AZENIS RS820’nin çevresel sırt kaburgaları virajlarda sadece yan tutuşu iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda düz yolda sabit stabilite de sağlar. Oluklar suyu yerinden oynatmak ve suda kızaklamayı önlemek için geniş ve derindir.

Diş tasarımı ve yapısı, Falken’in en son ve en yüksek performans gösteren ürününün çarpıcı yönlerinden sadece biri, diğeri ise daha düşük aşınma oranlarına sahip bileşikler oluşturmak ve daha uzun bir kullanım ömrü sunmak için kullanılan Gelişmiş 4D NANO Tasarım teknolojisi. Yüksek performanslı araçlar söz konusu olduğunda ağırlık da önemli bir faktör olduğundan, Falken’in mühendisleri hem yapı hem de bileşikte tüm ağırlık tasarrufu olanaklarını araştırdı.

Genel sonuç, hem ıslak hem de kuru olmak üzere çok çeşitli yol yüzeyleri ve koşullarında sağlam sürüş özellikleri sağlar. Falken, Almanya’nın Ingolstadt kentinde üretilen hem S3 Sportback hem de S3 Sedan’a takılan 235/35 R19 lastikleri tedarik eder.

Falken Tyre Europe’un OE Satış Müdürü Christian Stolting, “Yeni AZENIS RS820’mizin yeni Audi S3 için ilk tercih olmasından gurur duyuyoruz” diyor. “En başından itibaren dinamik sürüş, çevik kullanım ve güçlü bir performansı bir araya getiren bir lastik tasarlamayı hedefledik. AZENIS RS820, Audi’nin hevesli mühendislerinin katı gereksinimlerini karşılıyor ve Falken’in SUHP serisindeki yeteneklerini sergiliyor.”

Falken, AZENIS RS820 modelinin 38 ebatta Avrupa pazarına sundu. Diğer ebatlar da yakında geliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here