Michelin’den, Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’na Destek

0
1235

Mobilite alanında dünyanın öncü üreticilerinden biri olan Michelin, Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’na verdiği desteği yenileyerek; Michelin Vakfı aracılığıyla kara yolu güvenliği iyileştirmelerine ihtiyaç duyulan düşük ve orta gelirli ülkelere yardım etmek üzere önümüzdeki iki yılda 1 milyon euro bağış yapmayı taahhüt etti.

Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin, dünya genelinde daha güvenli yolları ve sürdürülebilir hareketliliği desteklemek üzere Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonuna (UNRSF) verdiği desteği yeniledi.   Michelin; BM Küresel Kara Yolu Güvenliği Üst Düzey toplantısında, Michelin Vakfı aracılığıyla kara yolu güvenliği iyileştirmelerinde ihtiyaç duyulan düşük ve orta gelirli ülkelere yardım etmek üzere önümüzdeki iki yılda 1 milyon euro bağış yapmayı taahhüt etti. Bu adım Michelin’in, 2030 itibariyle kara yolu kazaları ve yaralanmalarını en az yüzde 50 düşürme hedefi olan Küresel Planını desteklerken, UNRSF gibi BM kuruluşları, uluslararası STK’lar ve Özel Sektör kuruluşlarıyla Küresel Strateji Ortaklığı geliştirerek, dünyada ‘Güvenli Hareketliliği’ iyileştirmek üzere bir değişim yaratmayı amaçlıyor.

Toplam 1 milyon euro bağış taahhüdü  

Michelin CEO’su Florent Menegaux, “Michelin olarak, güvenli bir hareketliliğe olan bağlılığımızın kara yollarında hayatlar kurtarabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle, 2018’den beri pek çok ülkede kara yolu güvenliği projelerinin geliştirilmesi için UNRSF’yi destekliyoruz. Bu sene, Michelin Corporate Foundation aracılığıyla, Michelin’in kara yolu güvenliği iyileştirmelerine ihtiyaç duyan düşük ve orta gelirli ülkeleri desteklemek üzere önümüzdeki iki yılda toplam 1 milyon euro bağış yapma taahhüdünü yenilenmesinden ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dünya genelinde daha sürdürülebilir bir hareketlilik

Michelin North America, Inc. Başkan ve CEO’su Alexis Garcin ise New York’ta katıldığı UNRSF Taahhüt Etkinliğinde; “Michelin’in küresel çapta hareketliliği sadece bir avuç azınlık için değil gerçek manada herkes için daha güvenli hale getirme hedefine bağlılığından son derece gurur duyuyorum. Hepimiz aynı yolları paylaştığımız için bu çok önemli. BM Küresel Planıyla iş birliğini el ele vererek dünya genelinde daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir hareketliliği desteklemek için bir fırsat olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here