Model Solution, AR (Augmented Reality / Arttırılmış Gerçeklik) Gözlükler Geliştirmek İçin Virnect İle Anlaştı

0
587

Hankook’un iştirakı olan Model Solution, AR (Augmented Reality / arttırılmış gerçeklik) gözlüklerini geliştirmek için Virnect ile anlaştı

  • Yenilikçi, ileri donanım geliştirme, endüstriyel AR pazarına girmeyi hızlandırıyor
  • AR cihazlarının yarı iletken, ekran ve biyo endüstrilerinde kullanılması amaçlanmaktadır  

Donanım platformları sağlayıcısı ve Hankook & Company Group’un bir yan kuruluşu olan Model Solution, yapay zeka (AI: Artificial Intelligence) ve genişletilmiş gerçeklik (XR: Extended Reality) konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Virnect ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Güney Kore’nin Bucheon kentinde bulunan Model Solution tesisinde akıllı gözlüklerin ortaklaşa araştırma ve geliştirilmesini kapsıyor.

Her iki şirket, gözlük gibi takılabilen ve yarı iletken ekran ve biyo endüstriler gibi çeşitli sektörlerde kullanılabilecek bir AR (Augmented Reality / arttırılmış gerçeklik) cihazı geliştirmeyi, seri olarak üretmeyi ve pazara sunmayı planlıyor. Model Solution gerekli donanımı tasarlayacak, geliştirecek ve üretirken, . Virnect ürüne yönelik uygulamalar geliştirecek ve ayrıca kullanıcı arayüzünü (UI) ve kullanıcı deneyimini (UX) tasarlayacak.

Buna ilişkin olarak Model Solution şirketinin CEO’su Byungil Woo “Dijital ikizler olarak adlandırabileceğimiz, yapay zeka (AI) ve arttırılmış gerçeklik (XR) çözümleri sunan bir dijital dönüşüm ortağı olan Virnect ile yapılan anlaşma, her iki ortağın da hem donanım hem de yazılım sunabilen AR-XR uzmanlarına dönüşmesini olanaklı kılacak bir başlangıç ​​noktasıdır. Bu işbirliği, yenilikçi cihazları küresel pazara sunmamıza olanak tanıyacaktır.” Şeklinde konuştu.

Model Solution: AR, robotik ve tıbbî cihazlar için özel çözümler

Model Solution, donanım platformları geliştiren ve üreten yenilikçi bir şirket olarak piyasada adından övgü ile söz ettirmiş ve şu anda dünya çapında 1.000’in üzerinde iş ortağı ile çalışmakta olan bir şirkettir. Bunların arasında otomobil üreticisi Hyundai Motor Group’un yanı sıra Google, Amazon, Samsung Electronics ve LG Electronics gibi teknoloji grupları da yer almaktadır. Son yıllardaki gelişmenin nedeni akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve diğer mobil iletişim cihazları pazarındaki olağanüstü büyümedir. Ayrıca şirket AR, robotik ve tıbbi cihazlar alanlarındaki temel stratejik görevlerine odaklanmış olup, araştırma ve geliştirmeye yoğun yatırım yapmaya devam etmektedir.

Model Solution, şu anda Geumsan (Güney Kore) ve Tennessee’deki (ABD) Hankook lastik fabrikalarında test edilen, kafaya takılan endüstriyel bir AR ekranı olan MS-AR20SE’yi geliştirmiştir. Bu ürünü içinde bulunduğumuz yılın ikinci yarısında Güney Kore’de piyasaya sürülmesi hedeflenmektedir. Cihaz, uzaktan destek ve emniyet denetimleri gibi endüstriyel tesisler için gerekli olan temel özelliklere sahiptir. Ayrıca Model Solution, ürünü geliştirmek amacıyla uzaktan bakım için Virnect yazılımını kullanmayı düşünmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here