NEXEN TIRE, AR-GE’de Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekadan Yararlanıyor

0
573

Küresel lastik üreticilerinden NEXEN TIRE, mobilite sektöründeki hızlı değişimlerle başa çıkmak için lastik Ar-Ge’sinde son teknolojiyi aktif olarak kullandığını duyurdu.

Şirket, sanal lastik performansını değerlendirmek için VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisini ve performansı tahmin etmek için AI (Yapay Zeka) teknolojisini kullanarak yenilikçi lastikler geliştiriyor ve böylece Ar-Ge çabalarının verimliliğini artırıyor.

NEXEN TIRE, lastik geliştirme için VR tabanlı bir ekipman olan ‘Yüksek Dinamik Sürüş Simülatörü’nü tanıttı ve bu, onu yerli lastik sektöründe bir ilk haline getirdi. Lastik üreticisi, bu girişim için İngiliz ekipman tedarikçisi ‘Ansible Motion’ ile ortaklık kurdu. Sürüş simülatörünün otomobil üreticileriyle iş birliğini güçlendirmesi, araç geliştirme sürelerini kısaltmasına ve hızlandırılmış sanal geliştirme yoluyla maliyetleri düşürmesine yardımcı olması bekleniyor.

Sürüş Simülatörü, gerçek araçların kullanımı olmadan gerçek dünya koşullarını simüle eden bir ortam yaratarak sürücülerin sanal lastik performansını değerlendirmelerine olanak tanır. Bu son teknoloji ekipman, gerçek zamanlı simülasyonlar yoluyla lastik performansını doğru bir şekilde tahmin edebilir ve gerçek dünya ürün tasarımı ve performans değerlendirmelerine hassas lastik modelleme tekniklerini dahil edebilir.

VR lastik geliştirme süreçlerinin ve AI teknolojisinin başarılı bir şekilde uygulanması, rekabetçi lastik teknolojisini geliştirirken aynı zamanda NEXEN TIRE’ın ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) yönetim uygulamalarına da katkıda bulunur. Gerçek dünya araç testlerine olan bağımlılığın azalması, fosil yakıt tüketimini azaltır ve prototip üretimiyle ilişkili karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here