PIRELLI P ZERO E, Paris’te 2023 Otomobil Ödüllerinde “Yılın Lastiği ” Ödülünü Kazandı

0
569

Teknoloji ve sürdürülebilirliğin yeni Ultra Yüksek Performanslı lastik şampiyonu Pirelli P Zero E, “Yılın Lastiği” ödülüne (Prix Point S) layık görüldü. 

Otomobil Ödülleri’nin 6’ncısı, otomobil üreticileri ve otomotiv tedarikçilerinin de aralarında bulunduğu 53 markayı Paris’teki Automobile Club de France’da bir araya getirdi. Eşit sayıda kadın ve erkekten oluşan Otomobil Ödülleri jürisi, Pirelli’yi performans, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma konularında ödüllendirmeyi seçti.

P Zero E, elektrikli ve sürdürülebilir mobilitedeki en son trendleri karşılamak üzere Pirelli tarafından geliştirilen en son teknik yenilikleri içeren yeni lastiktir . Bu , fosil ve mineral türevli bileşenlerin miktarının (lastik seti başına -12 kilogram) azaltılmasını sağlayan, %55’in üzerinde biyo bazlı ve geri dönüştürülmüş malzeme içeren piyasadaki ilk UHP lastiğidir . Üstelik lastik aşınması (kütle kaybı açısından) geleneksel UHP Pirelli ürünlerine kıyasla %42 oranında azaltılıyor. En az %50 sürdürülebilir malzeme içeren tüm Pirelli lastiklerini tanımlayan özel bir sembol, P Zero E’de kullanılmaya başlandı. Bu aynı zamanda tüm ürün gamı ​​genelinde Avrupa lastik etiketinde üçlü A notuna sahip olan ve tutarlı bir performans sunan ilk UHP lastiğidir . Lastik yeni veya kullanılmış. Bu lastik , ürün gamındaki her üründe düşük yuvarlanma direnci ve azaltılmış gürültü gibi özellikleri gösteren “Elect” işaretinin de gösterdiği gibi, akülü elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilmiştirRunForward da ilk kez sahneye çıkıyor: Pirelli’nin, lastik patlaması durumunda bile en yakın tamir merkezine ulaşmak için yolculuğun devam etmesine (80 km/saatte 40 km’ye kadar) olanak tanıyan yeni teknolojisi. Bu lastiğin tasarımı boyunca yapay zekaya, sinir ağlarına ve sürüş simülasyonuna dayalı gelişmiş sanallaştırma teknolojileri kullanıldı. Pirelli’nin Ar-Ge departmanı, fiziksel bir prototip üretilmeden önce bile her lastiğin farklı sürüş koşullarındaki performansını tahmin etmek için makine öğreniminden giderek daha fazla yararlanıyor. Bu simülasyon sistemleri, önceki gelişmelere dayanarak lastik davranışını tahmin edebiliyor ve etkili çözümler önermemizi sağlıyor.

Pirelli’nin Batı Avrupa Genel Müdürü Alejandro RECASENS ödülü alırken şunları söyledi: “‘Yılın Lastiği’ ödülünü kazandığımız için son derece gururluyuz. Pirelli lastiklerinin yeni neslini temsil eden P ZERO E, son derece önemli bir lastik. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın önemli bir kilometre taşı. Bu alandaki hedeflerimiz ve yatırımlarımız güçlü: 2030 yılına kadar endüstriyel süreçlerimizde karbon nötr olmayı hedefliyoruz ve tedarik zincirimizi de karbondan arındırmaya yönelik bilime dayalı hedeflerimiz var.”

Yeni Pirelli P Zero E lastiği, Ocak 2024’ten itibaren satış sonrası pazar için ilk olarak 17 boyutta satışa sunulacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here