BRIDGESTONE, Yeni Audi e-tron GT için Özel Ultra Yüksek Performanslı Potenza Sport Lastiği Geliştiriyor

0
76

Premium lastikler ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde küresel bir lider olan Bridgestone, Audi tarafından yeni Audi e-tron GT ailesi için özel ultra yüksek performanslı lastikler geliştirmek üzere seçildi. İş birliği, Bridgestone’un Audi ile uzun süredir devam eden ilişkisini sürdürüyor ve üreticinin dünya çapında sattığı neredeyse her beş araçtan biri Bridgestone lastikleriyle donatılmış durumda. Audi’nin güvenilir ortağı olarak Bridgestone, Audi e-tron GT’nin “tavizsiz saf performans” felsefesine mükemmel şekilde uyan bir lastik geliştirdi.

Sonuç, yeni Audi e-tron GT’nin yüksek performans yeteneklerini artırmak için geliştirilen Bridgestone Potenza Sport A premium lastiğidir . Küresel olarak OE onaylı bir lastik olan Bridgestone Potenza Sport A , Audi’nin zorlu testlerine dayanmıştır. Lastik, Audi’nin en son tamamen elektrikli S ila RS performans modellerinin gerektirdiği en yüksek performansı sağlamasının yanı sıra olağanüstü güvenlik ve sürdürülebilirlik sağlamasıyla takdir edilmiştir.Potenza Sport A , Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) PLUS 2 sertifikasının ardından, Bridgestone’un %55 oranında geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler içeren ilk seri üretim lastiğidir .

Bridgestone EMEA Orijinal Ekipman Başkan Yardımcısı Steven De Bock, “Bridgestone Potenza Sport A gibi lastikler sayesinde , yeni Audi e-tron GT gibi süper yüksek performanslı ve güçlü araçlar için bile mobiliteyi daha sürdürülebilir hale getirmekten gurur duyuyoruz,” yorumunu yaptı. “Yenilikçi lastiklerimiz, yeni nesil elektrikli araçların sürülmesine yardımcı oluyor. Bridgestone Potenza Sport A , Audi ile olan güvenilir ve stratejik ortaklığımızın en son adımını temsil ediyor.”

Bridgestone Potenza Sport A lastiği, sınıfının en iyisi enerji verimliliği ve uzatılmış pil menzili sunar. Lastik, yuvarlanma direncinde AB etiketi A derecesine sahiptir ve Audi e-tron GT’nin yaklaşık 500 km’lik olağanüstü menziline katkıda bulunur. Ayrıca sürücülere olağanüstü güvenlik ve kontrol sunarak ıslak tutuşta sınıfının en iyisi AB etiketi A derecesine ulaşır. Bu, Audi e-tron GT’nin dinamik sürüş sırasındaki son derece hassas direksiyon tepkisini tamamlar.

Potenza Sport A lastiğinin yapısı, benzersiz bir sırt tasarımı, güçlendirme teknolojisi ve e-tron GT’ye özel olarak uyarlanmış bir karkas tasarımı içerir. Bridgestone’un birinci sınıf lastiği, yol tutuşunu, performansı ve sürüş konforunu optimize etmek için özel olarak tasarlanmıştır.

AUDI AG’de Lastik Geliştirme mühendisi olan Robin Stettner şöyle açıklıyor: “925 PS’ye kadar güçle Audi RS e-tron GT Performance, sürüş dinamikleri için tamamen ayarlanmış, inanılmaz derecede hızlı bir otomobil. Böyle bir performans sunan ve güvenlik ve sürdürülebilirlik konusundaki yüksek standartlarımızı karşılayan Bridgestone Potenza Sport A mükemmel bir uyum.”

Sürdürülebilirlik düşünülerek geliştirildi

Bridgestone Potenza Sport A premium lastiği, güvenlik veya performanstan ödün vermeden sürdürülebilirlik özelliklerini iyileştirmek ve tamamen EV’ye hazır hale getirmek için Bridgestone’un ENLITEN Teknolojisi ile geliştirildi. ENLITEN Teknolojisi, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler kullanarak genellikle CO2 emisyonlarının azaltılması, kaynak verimliliği ve malzeme daireselliği yoluyla daha düşük bir çevresel etki sağlar . Teknoloji platformu ayrıca Bridgestone’un Audi e-tron GT gibi elektrikli araçların gelişmiş enerji verimliliği, olağanüstü kontrol ve azaltılmış gürültü gibi temel ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.

Bridgestone’un sürdürülebilirlik ve performansı bir araya getirme konusundaki yenilikçi yeteneklerini ortaya koyan yeni Potenza Sport A lastiği, şirketin 2050 yılına kadar %100 sürdürülebilir malzemeler kullanma yolculuğunda bir başka önemli kilometre taşını temsil ediyor 3 .

Avrupa’da geliştirilen Bridgestone Potenza Sport A , 265/35 R21 101XL Y (ön) ve 305/30 R21 104XL Y (arka) ebatlarında satışa sunulacak. Birinci sınıf lastik, 2022 yılında ISCC PLUS sertifikasına sahip olan İtalya, Roma yakınlarındaki Bridgestone’un son teknoloji tesisinde üretilecek. Roma tesisi, verimli enerji yönetimi için ISO 50001 sertifikasına sahip. Tesisin tüm lastik üretim süreci %100 elektrikle çalışıyor ve elektrik yenilenebilir kaynaklardan üretiliyor 4 . Bu, Bridgestone’un sürdürülebilirlik hedeflerine daha da katkıda bulunuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here