Continental AG Denetleme Kurulu, Christian Kötz’ü (55) 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadı.
Nikolai Setzer (54), 16 yılı aşkın süredir yönetim kurulu üyesi ve beş yıldır CEO olarak görev yaptıktan sonra, karşılıklı anlaşma ile 31 Aralık 2025 tarihinde Yönetim Kurulu’ndan ayrılacak. Bu adım, Continental’in yeniden yapılanması ve tamamen lastik odaklı bir şirkete dönüşümünde kaydedilen önemli ilerlemenin ardından planlandığı gibi gerçekleşti.
Aumovio’nun ayrılması ve Orijinal Ekipman Çözümleri (OESL) iş alanının satışına ilişkin anlaşmanın imzalanmasının ardından Continental’in dönüşümü hızla ilerliyor. 2026 yılında gerçekleşmesi planlanan ContiTech satışına yönelik iç hazırlıklar da büyük ölçüde tamamlandı. Pazara ulaşma aşaması sona erdi ve yapılandırılmış satış süreci Ocak 2026’da başlayacak. Bu kilometre taşları, Continental’in dönüşümündeki son adım için zemin hazırlıyor.
Continental Denetleme Kurulu Başkanı Wolfgang Reitzle: “Nikolai Setzer, Continental’in şekillenmesinde, organizasyonun yeniden yapılandırılmasında ve üç güçlü,
bağımsız şirketin yolunun açılmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Bu nedenle, tüm Denetleme Kurulu adına ve şahsen kendisine teşekkür ediyorum. Bu devir teslimle, lastik işi, yeniden yapılanma ve grup fonksiyonlarının geri kalan görevlerinin sorumluluğunu tek bir kişide birleştiriyoruz. Christian Kötz, küresel lastik sektörünün en seçkin yöneticilerinden biridir. Geniş deneyimi ve Continental’e olan tutkusuyla, şirketi geleceğe başarıyla taşıyacak doğru kişi olduğuna kesinlikle inanıyoruz.”
“Son yıllarda, çeşitli iş kollarından oluşan portföyümüzü üç güçlü, bağımsız şampiyona dönüştürmeyi başardık. Continental’de geçirdiğim 28 yılın ardından, sorumluluğu Christian Kötz’e devretmenin tam zamanı. Hep birlikte paylaştığımız bu yolculuk için son derece minnettarım ve birlikte başardıklarımızla gurur duyuyorum. Lastik işinin, ContiTech’in, Aumovio’nun ve OESL’nin önünde parlak bir gelecek olduğuna kesinlikle inanıyorum,” dedi
Christian Kötz: “Denetleme Kuruluna duydukları güven için teşekkür etmek istiyorum ve bu yeni sorumluluktan dolayı heyecanlıyım. Continental, otuz yıldır profesyonel yuvam oldu. Yönetim Kurulu ekibi ve şirket genelindeki tüm meslektaşlarımla birlikte, yeniden yapılanmayı tamamlayacak ve lastik işimizin başarı öyküsünü sürdüreceğiz.”
Christian Kötz, 1996 yılından beri Continental’in lastik iş kolunda çeşitli görevlerde bulundu. 2019 yılından beri Yönetim Kurulu üyesi olan Kötz, daha önce binek otomobil lastikleri (EMEA), orijinal ekipman ve ticari araç lastikleri birimleri ile binek otomobil lastikleri için küresel Ar-Ge dahil olmak üzere Lastikler grubu sektöründeki önemli alanları yönetti. Nikolai Setzer ile uzun yıllara dayanan yakın ve güvenilir iş birliği, sorunsuz bir geçişin sağlanmasına yardımcı olacaktır.
Christian Kötz ve 2021’den beri ContiTech grup sektörünün başında bulunan Philip Nelles’in (51) yanı sıra, Ağustos 2025’ten beri Yönetim Kurulu üyesi olan ve 1 Ekim 2025’ten beri mali işler müdürü olarak görev yapan Roland Welzbacher (56) de bulunmaktadır. Ulrike Hintze (49) ise 1 Temmuz 2025’te İnsan Kaynakları Direktörü ve iş ilişkileri direktörü olarak yönetim kuruluna katılmıştır. Yönetim Kurulu lastik işini ileriye taşırken, şirketin yeniden yapılanmasını tamamlayacak ve ContiTech’in satışının ardından kalan grup fonksiyonlarını lastik organizasyonuna entegre edecektir.





















