Yokohama, Chelsea Formasından Çıkıyor

0
6885

Yokohama Lastikleri gelecek sezonda Premier League ekiplerinden Chelsea’nin forma sponsorluğunu bırakıyor.Uzun yıllardır Yokohama’nın yer aldığı Chelsea formasının göğüs reklam alanını bırakması beklenmeyen şaşkınlık yarattı.Yeni anlaşmanın değeri ve tamamlanıp tamamlanmadığının belirginleşmemesine rağmen Yokohama’nın forma göğsünde ki yerini telekominikasyon firmasının alacağı belirtiliyor.

Japon lastik markası Yokohama ile Şubat 2015 yapılan anlaşmayla 2015-2016 sezonlarında başlayan Chelsea forma reklamı 2019-2020 sezon sonuna kadar 5 yıl sürdü ve yıllı 40 milyon sterline takabül eden bir değer oluşturdu.Forma reklamından çıkmak Yokohama ve Chelsea işbirliğinin sonu anlamını taşımıyor. Yokohama Chelsea kulübünün Resmi Küresel Lastik Ortağı olarak sponsorluk bağlantılarını sürdürecek.

Chelsea kulübünden yapılan açıklamada ;Yokohama’nın , Chelsea ile  “küresel marka ve ürün bilincinde önemli bir büyüme” yaşadığı vurgulandı ve dünyaca ünlü bir marka olarak Yokohama, Chelsea ile devam eden iş ortaklığı yeni hedeflere odaklanmak, tüketicileri cezbetmek ve stratejik pazarlarda satışları artırmak için kullanacaktır ” denildi.

Chelsea, Yokohama göğüs reklamıyla ciddi başarı elde etti ve marka görünürlüğünden kaynaklanan bilinilirliği arttırılmasında yardımcı oldu.Chelsea Erkek futbol takımı Yokohana’lı formayla 2016’da Premier Lig’i, 2018’de FA Cup’ı ve geçen sezon Europa League’i kazandı. Chelsea  Kadın takımıysa  ayrıca bu dönemde bir lig ve kupa ikincisi kazandı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here