ETRMA Üyelerinin Avrupa’da 2019 Yılı Lastik Satışları Zayıf Kaldı

0
4816

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği ETRMA üyelerinin 2019 yılı son  satışlarını yayınladı.

Genel olarak, tüm Avrupa Pazarı için, endüstrinin 2019 için performansı oldukça zayıftı, ancak yenileme pazarları  çoğunlukla sabit kaldı, kamyon lastikleri  aynı seviyelerde  satış  ve moto lastikleri küçük bir artış kaydetti. Tarım lastiği satışları üst üste altıncı yıl için kötü performans gösterdi (% -6).

2019’un son çeyreğine gelince, moto lastikleri hariç tüm lastik segmentleri, 2018’in 4. çeyreğine göre olumsuz bir eğilim gösterdi.

ETRMA üyeleri arasında Avrupa yenileme pazarlarında 2019 yılında yine  en fazla binek lastik 50milyon adete yaklaşan Almanya , 35milyon adet lastiğe yakın satışla Fransa , 20milyondan fazla  adet binek lastik satışıyla İtalya öne çıkmaktalar.

2019 yılında Avrupa yenileme pazarlarında ETRMA üyelerinin Ağır Vasıta ( Otobüs-Kamyon) yenileme pazarında satış rakamlarında başı 1.800.000  yakın adet lastik ile Türkiye çekiyor, 1.6 milyon adetin hemen altında satış ile Almanya , birbirine yakın adetlerle İngilter,Fransa ve İtalya yenilem pazarları takip ediyor.

Zirai gruplar,Tarım,bağ,bahçe lastiklerinde Avrupa yenileme pazarlarında çoknet biçimde Fransa ve ardından Almanya liderlik ediyor.  Motorsiklet lastik gruplarında ise hiç tereddütsüz İtaly ,ardından da Almanya yenileme pazarları geliyor.

ETRMA

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA), AB’de doğrudan istihdam sağlayan yaklaşık 4.400 şirketi temsil etmektedir.yaklaşık 370.000 kişi. ETRMA’nın kurumsal üyelerinin küresel satışları, toplam küresel satışların% 70’ini ve 10 dünyadan 7’sini temsil ediyor.Sektör liderleri ETRMA Üyeleri . AB ve aday içinde güçlü bir üretim ve araştırma varlığımız var.86 lastik üreten fabrika ve 16 Ar-Ge merkezi bulunan ülkeler.

Arnavutluk, Avusturya, Belçika /Benelüks, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, İrlanda Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya,İngiltere, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Litvanya, Letonya, Karadağ, Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya,Sırbistan + Kosova, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsviçre, İsveç, Türkiye.

ETRMA’nın üyeliği: APOLLO VREDESTEIN, BRIDGESTONE EUROPE, BRISA, COOPER LASTİKLER, SÜREKLİ, GOODYEAR, HANKOOK, MARANGONI,MICHELIN, NOKIAN LASTİKLERİ, PIRELLI, PROMETEON, SUMITOMO KAUÇUK ENDÜSTRİSİ VE TRELLEBORG TEKERLEK SİSTEMLERİ. Ayrıca, aşağıdaki ülkelerdeki Dernekleri içerir: Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya ve İngiltere.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here