Bridgestone , Avrupa Genelinde Lastik Üretimini Yeniden Düzenliyor

0
4023

Bridgestone Corp., Fransa ve İtalya’daki lastik fabrikalarını rölantide çalıştırıyor ve COVID-19 salgına binaen  Belçika, Macaristan, Polonya ve İspanya’daki fabrikalarda ki üretimi azaltıyor.

Bridgetone, Fransa’nın Bethune ve İtalya’daki Bari’deki Bridgestone tesislerinin de 6 Nisan’a kadar kapalı olacağını açıkladı.

Bu arada, İspanya’nın Bilbao, Puente San Miguel ve Burgos kentlerinde ki lastik üretim tesisleri; Polonya’nın Stargard ve Poznan şehirleri ve Macaristan’ın Tatabanya kentindeki fabrikaları lastik üretim kapasiteleri  azaltılmış olarak faaliyet gösterecek. Belçika’nın Lanklaar kentindeki bir kaplama malzemesi fabrikası da operasyonları azaltacaktır.

Fransız ve İtalyan fabrikaları yaklaşık 1.750 çalışana sahipken, geri kalan Avrupa fabrikalarında yaklaşık 6.500 kişi çalışmaktadır.

Bridgestone, yapılan açıklama da “ arzını mevcut pazardaki tahmini taleple uyumlu hale getirmek için değişiklikler yapıldığı  “ ve Bridgestone, müşteri taleplerini karşılamak için yeterli üretim ve ürün tedarik yeteneğine  sahiptir ve şirketin dağıtım merkezleri, fabrika depoları ve lojistik ekipleri siparişleri karşılamaya devam edeceklerdir.” dedi. Şirket durumu ihtiyaç temelinde değerlendirmeye devam edecektir.

Operasyona devam eden yerlerde Bridgestone, mesleki tehlikelerin önlenmesi protokollerine uygun olarak ve tüm iş merkezlerindeki sağlık otoritelerinin rehberlik ve tavsiyelerine sıkı sıkıya bağlı kaldığını uygun önleyici tedbirler aldığını söyledi. Ayrıca, işyerlerinde güvenliği sağlamak için kapsamlı prosedürler ve kontrol listeleri oluşturulmuştur.

Bridgestone, bu eşi benzeri görülmemiş süre boyunca başlıca önceliğinin, çalışanlarının refahını ve güvenliğini ve operasyonlarının bütünlüğünü sağlamak olduğunu söyledi.

Bridgetone’nun bu hamleler, Bridgestone Americas’ın 21 Mart’tan 12 Nisan’a kadar veya daha önce Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki fabrikalarında üretimi askıya alma planlarının açıklanmasından hemen sonra gerçekleşti.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here