Brisa, Hizmet ve Çözümleriyle Toplumun Sağlığı ve Güvenliği için Çalışıyor

0
4387

LASTİK MAGAZİN olarak, Covid19 pandemi sürecinde sektörümüzün her kesimine bilgi ve tecrübe  aktarımlarıyla moral katkı sağlamak, iletişimde kalmak için sektörümüzün yönetici ve yönlendirici isimlerinin görüşlerini paylaşıyoruz. Katkılarından dolayı tüm görüşlerini bizim vasıtamızla sektörmüzle paylaşan yönetim ve yöneticilere teşekkürlerimizi sunarız.

Otomotiv ve lastik sanayi ticari faaliyetler değerlendirmeniz ve öngörüleriniz nelerdir?

Tüm dünyada, pek çok sektörde olduğu gibi ülkemizde de otomotiv ve lastik endüstrilerinde ticari faaliyetler yavaşlamış durumda. Bununla birlikte küresel salgının önlenmesine yönelik çalışmalara hizmet edecek şekilde faaliyetler gerçekleştiriliyor. Temennimiz en kısa sürede bu sürecin atlatılması ve faaliyetlerin eski haline geri dönmesi.

Firmanız özelinde aldığınız tedbirler, satış ve servis kanalları düzenlemeleriniz, destekleriniz, yönetimleriniz ve aksiyonlarınız neler oldu, olacak?

Bu zorlu dönemde toplumumuzun ihtiyaç duyduğu hizmetleri aksatmadan sürdürmeye odaklanıyoruz. Bunu yaparken de önceliğimiz çalışanlarımızın, müşterilerimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bu kapsamda bayilerimizin mağazalarında dönüşümlü çalışma, hijyen eğitimleri, dezenfeksiyon, fiziksel mesafe kurallarına göre hizmet, maske ve eldiven kullanımı gibi uygulamaları hayata geçirdik.

Ayrıca bu dönemde zorunlu olarak dışarıda çalışan ve araçları ile yol almak durumunda olanların sağlığı için ücretsiz araç dezenfeksiyon hizmetleri başlattık. Lassa ve Bridgestone bayilerimizde ve hızlı bakım ve servis hizmeti sunan Otopratik mağazalarımızda, 15 Mayıs tarihine kadar araçları ile gelen herkes bir şart aranmaksızın ücretsiz araç dezenfeksiyon hizmetinden yararlanabiliyor. Uzun yıllardır müşterilerimiz için sunduğumuz mobil çözümlerimiz de bu dönemde fiziksel izolasyon ve sağlığın korunmasına hizmet ediyor. Altyapısı uygun olan bayilerimizin mobil hizmetleri ile müşterilerimizin iş yerleri ya da evlerinin önünde lastik değişim hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca, online mağazamız Lastik.com.tr aracılığı ile bugüne kadar yalnızca İstanbul ve Ankara’da sunduğumuz kapıda montaj hizmetini şimdi tüm Türkiye çapında yaygınlaştırdık.

Bu süreçte üniversite öğrencilerine destek olmak amaçlı Brisa’nın kurumsal üniversite platformu Brisa Akademi’nin yeni nesil eğitim teknikleriyle tasarladığı online eğitim programlarını, ücretsiz olarak, üniversite öğrencilerinin kullanımına açtık. Böylece evde kalmaya devam eden üniversite öğrencileri, kendilerini farklı alanlarda da geliştirme fırsatı yakalıyor. Evde bireysel gelişimlerine ara vermek istemeyen gençler, Brisa Akademi’nin Stres Yönetimi, Yaratıcı Düşünce ve İnovasyon, Etkili İletişim, Sunum Teknikleri gibi her biri ortalama 30 dakika süren 20 eğitimden oluşan programdan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Öğrencilerin, Brisa Akademi online eğitimlerine katılmak için www.brisaakademi.com.tr/ iletişim adresindeki formun doldurulması yeterli.

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra sahada emek veren bayilerimizi destekliyoruz. Belirsizlik ve kaygıların yönetilmesine destek olmak amacıyla, bayilerimize yönelik Psikolojik Destek Programı’nı başlattık. Öte yandan bu dönemi uzmanlığına yatırım fırsatı olarak değerlendirmek isteyen bayilerimiz için Brisa Akademi’nin online eğitim programları artarak devam ediyor. Son 1 ayda toplam 126 sanal sınıf ve e-eğitimden yararlanan bayilerimiz, aynı zamanda dijital buluşmalar sayesinde de Brisa ile yakın bir iletişim içindeler. Fiziki olarak bayilerimizi ziyaret edemeyen saha ekiplerimiz de son bir ayda 500’ün üzerinde online toplantı ve eğitim gerçekleştirdiler.

Kısa ve orta zaman dilimlerinde tavsiyeleriniz nelerdir?

Bugün tüm bireyler ve kurumlar, küresel salgına karşı çözümün bir parçası olmak için çalışmalılar. Bu bilinçle hareket eden bir şirket olarak; çalışanlarımızın, paydaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için rol ve sorumluluk alırken, ülkemizin refahına da katkı sunmak için çalışmalarımızı ve önlemlerimizi dönüştürüyoruz. İnanıyoruz ki hep birlikte verdiğimiz mücadele sayesinde bu süreci aşmak mümkün olacak.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here