Lastik sektörünün ihracat şampiyonu Petlas oldu

0
716

03Türkiye İhracatçılar Meclisi, ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı’ araştırma sonuçlarını açıkladı. 2022 yılını 333 milyon dolar ihracat cirosuyla kapatan Petlas, yüzde 17’lik ihracat artışı ile listede 67’nci sıraya yükselerek lastik sektörünün ihracat şampiyonu oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 20 yılı aşkın süredir yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı araştırmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle dünya pazarında büyük ilgi gören Petlas, Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı listesinde genel sıralamada 67’inci, sektör sıralamasında ilk sırayı üstlenerek lastik sektöründe ihracat şampiyonu oldu. Düzenli olarak 120 ülkeye lastiklerini ihraç eden Petlas, 2022 yılı toplam ihracatı yüzde 17’lik büyümeyle 332 milyon dolar olarak gerçekleşti.

“Başarımızı sürdürmek ve ülkemize katma değer sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz”

Petlas için ihracatın en önemli konu başlıkları arasında yer aldığını belirten Petlas Uluslararası Satış Ve Pazarlama Direktörü Oğuz Ay, “Bir Türk markası olarak marka değerimizi artıracak çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede yerli sermaye ve üstün teknoloji ile ürettiğimiz lastiklerimizle, başta Avrupa ve ABD pazarı olmak üzere tüm dünyaya rekor seviyede ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamlı listede sektör lideri olmak, yaptığımız nitelikli üretimin ve inşa ettiğimiz marka değerimizin en açık göstergesi. Bu başarıyı uzun yıllardır istikrarla sürdürüyor olmak bizim için çok gurur verici bir durum. Bu başarımızı sürdürmek ve ülkemize katma değer sağlamak için yeni projeler üretmeye ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here