MICHELIN UPTIS Havasız Lastiklerini Avrupa’da İlk Olarak Fransız Posta Servisi Deneyecek

0
801
  • Özellikle son kilometre teslimatı için uygun olan MICHELIN Uptis havasız teknolojisi, her türlü lastik delinme riskini ortadan kaldırır ve lastiklerin erken değiştirilmesini sınırlar

  • MICHELIN Uptis lastiği, şu anda gerçek koşullar altında açık yollarda seyahat eden dünyadaki tek havasız lastiktir.

 Fransa’da Hauts-de-France bölgesindeki (Kuzey Fransa) Lesquin, Valenciennes ve Douai bölgelerinde 2024 yılına kadar, MICHELIN Uptis [1] havasız lastikle donatılmış 40 La Poste minibüsü, mektup ve koli teslim edecek.

Asya’da kurulan ortaklıkların ardından Fransa ve Avrupa’da bir ilk olan La Poste ile Michelin arasındaki iki yıllık ortaklık çerçevesinde üç ilk araç 27 Haziran’dan itibaren servise çıkıyor.

UPTIS prototipi, otomobiller ve hafif kamyonlar için tasarlanmış, basınçlı hava içermeyen, delinmez bir tekerlek/lastik grubudur. Basınçlı hava, aracı destekleyebilen devrim niteliğinde bir yapı ile değiştirildi. Bu, tertibatın sağlamlığını sağlar ve sürüş konforunu ve güvenliğini garanti eder. Bu, kullanıcıların yoldaki tehlikelerden endişe duymadan gönül rahatlığıyla araç kullanmalarına olanak tanıyan, alışılmışın dışında bir çözümdür.

Lastik basıncı ve patlaklarla ilgili sorunları ortadan kaldıran MICHELIN Uptis lastiği sayesinde La Poste, filosundaki arıza sürelerini ve bakım operasyonlarını azaltabiliyor. Böylece faaliyetlerinin ve hizmetlerinin sürekliliğini daha iyi sağlayabilir. Çevresel düzeyde, patlak ve düşük hava sorunlarının ortadan kaldırılması, lastik değiştirme sayısının ve sıklığının azaltılmasına ve böylece israfın sınırlandırılmasına olanak sağlayacaktır.

Michelin’in Uptis prototipi için ana hedef pazarı, profesyonel kullanıma yönelik hafif kamyon filoları ve özellikle teslimatlardır.

[1] Eşsiz Delinmeye Dayanıklı Lastik Sistemi anlamına gelen MICHELIN Uptis, UPTIS lastiği için özel bir jant tedarikçisi olan Maxion Wheels ile birlikte geliştirilen havasız bir lastiktir. Herhangi bir havasız çözüm, açık yolda kullanım için yine de onaylanmalıdır. Bu homologasyonu beklerken Michelin, CNRV’den (Centre National de Réception des Véhicules [Fransız Ulusal Araç Kabul Merkezi]) gerçek trafik koşullarında açık yollarda dolaşımda olan tek havasız lastiği kullanmak için bir muafiyet aldı.

Philippe Dorge
La Poste Group’un Hizmetler-Mektuplar-Koli şubesinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Bilgi birikimi ve yenilikleri bir asırdan fazla süredir mobilitemize hizmet eden Michelin ile işbirliği yapmaktan özellikle mutluyuz. Haftanın 6 günü, her gün dünyanın çevresini 50 kez dolaşan postacılar ve kadınlarla Fransa’nın her yerine mektuplar ve paketler teslim ediyoruz. Çevresel ayak izimizi sınırlarken yolda tam güvenlik sunan güvenilir araçlara ihtiyacımız var. Devrim niteliğindeki MICHELIN Uptis lastiklerinden performans ve gönül rahatlığı bekliyoruz.
Bruno De Feraudy
Michelin Grubu OEM faaliyetleri Direktörü

MICHELIN Uptis lastiği, lastik sektöründe büyük bir yeniliktir ve 2050 yılına kadar tamamen sürdürülebilir bir lastiğin geliştirilmesinde önemli bir adımdır. Lastik yapısı ve yüksek teknoloji malzemeleri açısından yaklaşık elli patentin sonucudur. Michelin’in çevreye daha duyarlı ve daha güvenli bir mobilite lehine yenilik yapma kapasitesini gösteriyor. 50.000 araçla Fransa’nın en büyük araç filosu, yani en büyük Fransız şirketi olan La Poste’nin MICHELIN Uptis lastiğini seçmesinden çok memnunuz.

MICHELIN Uptis lastiği, şu anda yaklaşık 3 milyon kilometre kat etmiş ve üç kıtada gerçek koşullar altında açık yollarda seyahat edebilen dünyadaki tek havasız lastiktir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here