Pirelli, Moto2™ ve Moto3™’ün Tek Lastik Tedarikçisi Olacak

0
683

İtalyan markasının 2024’ten 2026’ya kadar Road to MotoGP™’de resmi bir tedarikçi olmasını sağlayacak yeni bir anlaşma imzalanıyor.

Pirelli, 2024’ten 2026’ya kadar (dahil) Moto2™ ve Moto3™ sınıflarının resmi, özel lastik tedarikçisi olacak. Şu anda sonuçlandırılmakta olan bu yeni üç yıllık anlaşma, İtalyan lastik markasının Grand Prix yarışlarının hafif ve orta sınıflarının ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlayacak.Pirelli, MOTUL FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nın tüm sınıflarının tek tedarikçisi olarak uzun bir geçmişe sahiptir ve şimdi iki tekerlekli portföyünü küresel motor sporlarının en güçlü besleyici sınıfları olan Moto2™ ve Moto3™’ü içerecek şekilde genişletiyor. Pirelli, DIABLO™ Superbike slick lastiklerini her iki sınıfa da tedarik edecek ve Pirelli’nin “Yarış ettiğimizi satarız, sattığımızı yarıştırırız” felsefesine uygun bir tercihi yansıtır.Bu anlaşma sayesinde Moto2™ ve Moto3™, hem ticari büyüme hem de teknolojik gelişme açısından Pirelli markasının daha da geliştirilmesi için önemli bir itici güç olacak. MotoGP™ padok, iki tekerlek üzerinde en iyi yarış laboratuvarını sunarak sporun güvenlik, performans ve sokaktaki gerçek müşterilere ulaşan sürdürülebilirlik alanlarındaki yenilikleri desteklemeye devam etmesini sağlar.

Pirelli, Finetwork FIM JuniorGP™ Dünya Şampiyonası, Idemitsu Asia Talent Cup, Northern Talent Cup ve Red Bull MotoGP Rookies Cup’ın tüm sınıfları için resmi ve tek lastik tedarikçisi haline geldiğinden anlaşma MotoGP™ Yolunu da kapsıyor. FIM MiniGP World Series’e bağlılıkları. Motor sporlarında rakipsiz olan Road to MotoGP™, dünya çapında motosiklet yarışlarına kapı açan ve erişimi genişleten küresel bir yetenek teşvik girişimidir.

Pirelli Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Moto ve Bisiklete Binme Başkanı Aldo Nicotera: “Dorna’nın önümüzdeki üç sezon için yeni Moto2 ve Moto3 tedarikçisi olmamız için bizi seçmesinden gurur duyuyoruz. Bu, motor sporlarındaki otoritemizin bir kez daha tanınması ve aynı zamanda 20 yıldır Superbike Dünya Şampiyonasında yürüttüğümüz çalışma için açık bir takdir işaretidir. Bu yeni tedarik anlaşmasıyla, motosikletin umut vadeden gençlerine en önemli yarışmalar olan WorldSBK ve MotoGP’de eşlik edeceğiz. Ve yıllardır bizi farklı kılan felsefemize sadık kalarak, piyasada satılan ve tüm motosikletçilerin satın alabileceği standart ürünleri kullanmaya devam edeceğiz.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here