HANKOOK 2020 Kış Mevsimine Ultra Yüksek Performanslı Lastikler ile Hazır

0
3433

Winter i*cept evo 3 ve Winter i*cept evo 3 X: Hankook 2020 kış mevsimine otomobil ve SUV’ler için yeni geliştirilen, bağımsız testlerde başarılar elde etmiş, ultra yüksek performanslı kış lastikleri ile hazır

Lastik üreticisi Hankook, kış koşulları için yeni bir premium yğksek kaliteli bir ürün geliştirdi. Yeni nesil ultra yüksek performanslı Winter i*cept evo 3 ve Winter i*cept evo 3 X, bir önceki başarılı ve birçok Avrupalı premium araç üreticisinin orijinal ekipman tercihi olan Winter i*cept evo 2’nin izlerini takip ediyor. Ultra yüksek performanslı 3. nesil yeni Winter i*cept lastik serisinde ilk defa yönlü bir tasarım kullanıldı ve 95 ebatta kullanıcılara sunuluyor.Avrupa’nın önde gelen otomobil dergisi Auto Bild’in bağımsız lastik testinde ise yeni Hankook Winter i*cept evo 3, en iyi derece olan “Örnek Niteliğinde” ifadesiyle değerlendirildi.

Lastik_Magazin_hankook_winter_ice_EVO_X

Hankook otomobillere yönelik yeni Winter i*cept evo 3 ve SUV’lere yönelik Winter I*cept evo 3 X lastikleriyle ultra yüksek performans kış lastikleri portföyünü genişletiyor.  Yeni lastiklerin geliştirilme aşamasında üstün kış performansı elde etmenin yanı sıra, premium üreticilerin hibrit ve elektrikli araçlarında da kullanabilmesi için gerekli özelliklere sahip olmalarına odaklanıldı. Bu gelişme yalnızca Avrupa’daki değişen hava koşullarına odaklanmıyor; ayrıca üreticiler gelecekte yeni araçlarına fabrikada Hankook UHP kış lastikleri takacağı için hibrit ve elektrikli araçların gereksinimlerine de odaklanıyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Sanghoon Lee yeni nesil lastikler ile ilgili: ““Winter i*cept evo 3 ve Winter i*cept evo 3 X ile geliştirme mühendislerimiz özellikle değişen ve zorlu kış hava koşullarına yanıt sağlayabilen iki seri kış lastiği ortaya çıkardılar.” dedi ve ekledi: “Bu yüzden bu yeni desenlerimizin müşterilerimizin yüksek beklentilerini, modern sürüş konseptlerine uyum sağlayarak karşılayacağı konusunda kendimize güvenimiz tam.”.

Lastik_Magazin_hankook_winter_ice_evo

Almanya Hanover’da bulunan ETC Avrupa Ar-Ge Merkezi  başkanı Klaus Krause ise “İklim değişikliğinin bir sonucu olarak kış koşulları artık değişiyor. Sürücülerin kış mevsimi için doğru lastikleri seçmesini ve tüm kış hava koşulları için iyi donanıma sahip olduklarından emin olmalarını daha da önemli kılmakta. “Üçüncü nesil i*cept evo serisinin en önemli özelliği lastik sırtı kauçuk karşımında saklı. Lastiklerin ıslak zemin yol tutuşlarında  önemli derecede iyileştirmeler elde ederken, lastiklerin özellikle düşük sıcaklıklarda her zaman esnek kalmasını sağlamak için doğal reçinelere ek olarak özel katkı maddeleri kullanıldı.” açıklamasında bulundu.

Lastiklerin mükemmel performansı aynı zamanda Avrupa’nın önde gelen otomobil dergisi tarafından yapılan en güncel kış lastik testinde de doğrulanmıştır. Son sayısında (Sayı 38, 17 Eylül 2020), Auto Bild dergisi BMW 5 Serisi üzerinde 245/45R18 100V ebatında 56 lastik test etti. Sonuçta ise  sadece altı lastik önerildi ve bu lastikler en üst derece olan “Örnek Niteliğinde” ifadesiyle değerlendirdi. Söz konusu lastikler arasında yeni Hankook Winter i*cept evo 3 de yer aldı.

İki model de ağırlıklı olarak Hankook’un Macaristan’daki modern Avrupa üretim tesisinde üretilmektedir Winter i*cept evo 3 H ve W aralığında değişen hız sembollerine, 195-295 mm sırt genişliği kalınlıkları ve 30-60 arası kesit ölçüleriyle 17-21 inç arası 50 ebatta mevcut. SUV versiyonu Winter i*cept evo 3 X ise şu anda H-W arası hız sembolleriyle,  215 ile 315 arası sırt genişliği ve 30-65 arası kesit ölçülerinde 17-21 inç arası 45 ebatta mevcuttur. Gelecek sene serinin daha da genişletilmesi planlanmaktadır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here