Hankook ile Borussia Dortmund 12. Sezonda da Birlikteler

0
3731
Bundesliga Saison 20/21 - 01. Spieltag in Dortmund, BVB - Borussia Moenchengladbach Einlauf der Mannschaften Mannschaft Manuel Akanji (BVB) Copyright: Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA Rheinlanddamm 207-209 44137 Dortmund (NO IPTC-stripping allowed) EDITORIAL USE ONLY

2009’dan bu yana Bundesliga’nın en güçlü markası* Borussia Dortmund’un partneri olan Hankook, BVB ile olan ortaklığını iki yıl daha uzatarak “BVB’nin Şampiyon Partneri” sıfatıyla 12. sezonuna başlıyor.

Stadın içi ve çevresinde Hankook’a LED panolarda logo gösterimi, medya panolarının arka planlarında konumlanma, orta yuvarlağa serilen tentede görünüm ve staddaki TV’de gösterilen spotlar gibi unsurlarla yüksek görünürlük sağlayan kapsamlı sponsorluk hakları, bu anlaşmada öne çıkıyor. Bunların yanında yine sponsorluk hakları kapsamında tüketicilere ve müşterilere faydalı olacak başka olanaklar da Hankook’a tanınıyor.

BVB ile ilk sponsorluk sözleşmesini 2009’da imzalayan premium lastik üreticisi Hankook, mevcut birlikteliği uzatan yeni bir anlaşma ile kulübe olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Bundesliga’nın yeni sezonunun başlamasını heyecanla bekleyen taraftarlar, Bundesliga’nın en popüler kulübü* ile birlikte Hankook’u da görmeye devam edecekler. Almanya’da sekiz kez şampiyon olan kulübün özel lastik partneri olan Hankook kulübün milyonlarca taraftarına hankook-promotion.de adresinden ulaşabilecekleri heyecan verici kampanyalar ve yarışmaları da sunmaya devam edecek.

BVB Yönetici Direktörü Carsten Cramer partnerliğin uzatılmasıyla ilgili; “Bu heyecan verici dönemde dönüp Hankook’la geçirdiğimiz 11 yıla baktığımızda, sözleşmenin uzatılmasının BVB’yi böylesi cazip bir sponsorluk ortağı yapan tüm taraftarlarımız için de bir nevi teşekkür olduğunu görebiliyoruz. Bu bizim için gerçekten özel ve güvene dayalı bir ilişkinin yansıması. Bizler gibi Hankook da sportif bir ruhu, güvenilirliği, duyguları ve başarıyı yansıtan bir marka ve bu haliyle bize çok iyi uyuyor” diyor.

 

Hankook AlmanyaPazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dietmar Olbrich ise “BVB ile uzun süredir devam eden sponsorluk ilişkimiz marka bilinirliğimize değerli bir katkı yapıyor. Önümüzdeki yıl da cazip ve pozitif bir ortamda, markamızın temel değerleri olan yüksek performans şevki, duygusu ve tutkusuna bu kadar uyan bir kulüple hedef gruplarımıza ulaşmaya devam etmekten memnuniyet duyuyoruz” diyor ve ekliyor: “Borussia Dortmund geniş bir taraftar kitlesine sahip, gerçek anlamda popüler ve büyük bir kulüp ve öyle kalmaya da devam edecek. Şampiyon Ortak sıfatıyla bu kadar ön plandaki bir takımla Hankook markamızı kitlelere ulaştırmak için çalışmaya devam edebilmek ve bu gerçekten hisli ve başarılı takımın bir parçası olmayı sürdürmek bize gerçekten mutluluk veriyor.”.

Almanya’da profesyonel futbol deyince akla gelen en popüler takımlardan biri olan Borussia Dortmun, TU Braunschweig’in 2019 yılında futbol alanında yaptığı çalışmaya göre beğenilme ve marka gücü açısından birinci sırada yer aldı.  Elde ettiği şampiyonluklar ve kupalar BVB’yi Avrupa’nın en başarılı kulüplerinden biri ve Bundesliga’nın tüm yılları kapsayan puan sıralamasında da ikinci gelen ekibi yapmakta.

Hankook’un pazarlama stratejisi gerek yerel gerek dünya genelinde geçerli sponsorluk anlaşmalarından oluşan çok kademeli bir konsepte dayanıyor. Böylelikle her bir pazara yönelik çalışmalar, en optimal şekilde gerçekleştirilerek müşteri sadakati ve marka görünürlüğü hedefe odaklı bir yaklaşımla desteklenebiliyor. Hankook, Real Madrid C.F. ile olan global anlaşmasının yanında, 2012’den bu yana da UEFA Avrupa Ligi’nin de aktif sponsorları arasında yer alıyor. Yerel düzeyde ise Borussia Dortmund ile birlikte AS Monaco da markanın sponsorluğunu yaptığı bir diğer kulüp.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here