Fisker Ocean’a OEM lastik BRIDGESTONE Takılıyor

0
3019

Bridgestone,  Fisker Ocean elektrikli SUV’nin resmi lastik ortağı oldu. Her iki şirket de bir sürdürülebilirlik yaklaşımını paylaşıyor.

Elektrikli araç ilk kez yaklaşmakta olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sunulacak. Araba daha sonra Kasım 2022’den itibaren üretime girecek. Bridgestone’a göre, üretici sadece Fisker Ocean için geri dönüştürülmüş malzemeler kullandı, iç mekan tamamen vegan kumaşlarla kaplandı ve alıcılar isteğe bağlı olarak aracı bir fotovoltaik güneş çatısı ile donatabilir.

Bridgestone, üreticinin Avrupa’daki araçlar ve Kuzey Amerika’daki belirli modeller için özel olarak hazırladığı Potenza Sport lastiklerini tedarik ediyor. Bridgestone’a göre yuvarlanma direnci, hafif lastik teknolojisini kullanarak aracın aküsü için daha düşük enerji tüketimi sağlıyor. Bir lastiğin ağırlığı yüzde 20 azalır ve Bridgestone lastik başına iki kilogram ham madde tasarrufu sağlar. Potenza’ya ek olarak Bridgestone, Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirilmiş Alenza Sport dört mevsim lastikleri de tedarik edecek. Bridgestone lastikleri 255/50 R20 ve 255/45 R22 boyutlarında satışa sunulacak.

Fisker halen fikir aşamasında olduğundan, Bridgestone sanal lastik geliştirme teknolojisini kullanıma sunuyor. Bu, aynı zamanda, ham madde tüketimini ve CO2 emisyonlarını yaklaşık yüzde 60 oranında azaltan geliştirme sürecinin ilk bölümünde lastikleri test etmek zorunda kalmama avantajına da sahip, diye açıklıyor Bridgestone.

Bridgestone, lastik üreticisi ve Fisker’in bir sürdürülebilirlik yaklaşımını paylaştığını söylüyor. Lastik üreticisi geçtiğimiz günlerde Avrupa’daki lokasyonlarında kullanılan elektriğin yüzde 100’ünün yenilenebilir enerjilere dönüştürüldüğünü duyurdu . Buna Fisker Ocean için lastiklerin geliştirildiği İtalya’daki Avrupa araştırma ve geliştirme merkezi ve bunların üretildiği Poznan’daki (Polonya) fabrika da dahildi. Fisker Ocean, Magna Steyr’in CO2 nötr tesisinde Graz’da (Avusturya) benzer şekilde üretilmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here