HANKOOK’un SUV lastiği Kinergy 4S 2 X Auto Bild Allrad Testinde Zafer Kazandı

0
2969

Hankook’un her mevsim kullanılabilen Kinergy 4S 2 otomobil lastiği, 2020’de bağımsız Avrupa otomotiv dergileri tarafından yürütülen dört farklı testte en üst sıralarda yer alırken, kendisini bu yıl, yakında Auto Bild Allrad’ın büyük lastik testinde test kazananı olarak ilan edilecek SUV versiyonu izliyor. Bu sonuç, tüm hava koşullarına uygun lastik sırtı geliştirmede 20 yılı aşkın uzmanlığa sahip olan lastik üreticisini bu alandaki global öncülerden biri haline getiriyor. Avrupa’nın en yüksek tirajlı otomobil dergisinin dört çeker versiyonu, test kazananını “tüm hava koşullarında ikna edici sürüş özelliklerine sahip olması” ile överken, “örnek” olarak nitelendiriyor (Auto Bild Allrad 10/2021).

Auto Bild Allrad’a göre şimdiden yüzde 20’lik bir pazar payına ulaşan her mevsim kullanılabilen lastikler gibi, yollardaki SUV’lerin de sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Hankook’un araştırma ve geliştirmeye erken aşamada yatırım yapmaıs sayesinde tüm hava koşullarında mükemmel performans sunan otomobillerde Kinergy 4S 2, SUV’lerde ise Kinergy 4S 2 X, her yıl lastiklerini değiştirmek istemeyenler için mükemmel alternatifler oluşturuyor. Tüm hava koşullarına uygun lastikler söz konusu olduğunda güvenlik olmazsa olmaz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Alman otomobil dergisi Auto Bild Allrad’ın editörleri Hankook Kinergy 4S 2’yi yılın en iyi her mevsim kullanılabilen lastik olarak ilan edip şu yorumlarda bulundular: “Her türlü hava koşulunda güvende olmanızı sağlayan tek bir lastik gerçekten var.” Editoryal ekip, Hankook testi kazananının tam bir uzlaşma örneği olduğu sonucuna vardı (10/2021).

Hankook Avrupa Araştırma ve Geliştirme merkezinin yöneticisi Klaus Krause  test sonucuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Kinergy 4S 2 ve SUV versiyonu Kinergy 4S 2 X’in Avrupa ticaret medyası tarafından yürütülen bağımsız testlerde tüm jüri üyelerini ikna etmesinden oldukça memnunuz. Lastiğin sahip olduğu özellikler aslında her şeyi anlatıyor. V biçimindeki sırt deseni ve doğal malzemelerden elde edilen son teknoloji sırt bileşeni, dengeli, güvenli ıslak ve kuru zemin yol tutuşu, hassas direksiyon tepkisi ve yüksek suda kızaklama direnci sunuyor,”.

Premium lastik üreticisi Hankook, Kinergy 4S 2 ve 4S 2 X lastiklerini çeşitli hava ve sıcaklık koşullarında kullanılmak üzere, altı ayda bir lastik değiştirmek istemeyen ancak yine de yıl boyunca dengeli bir performans ve güvenlik isteyen, kalite ve maliyet konusunda bilinçli sürücüler için tasarlamıştır. Kinergy 4S 2 ve 4S 2 X şimdi daha dengeli ve istikrarlı bir performansa sahip. Sırt deseni, yasalara uygun şekilde yıl boyunca mobilite sağlamak için çekici bir alternatif olarak göze çarparken, özellikle Avrupa’daki giderek daha çok değişen hava koşullarında büyük verim sağlıyor. Lastik Ocak 2018’den beri Avrupa’da kış lastikleri için zorunlu olan kar tanesi işareti (3PMSF) sayesinde durumsal ya da statik kış lastiği gereksinimleri olan ülkelerde yıl boyunca kullanılabiliyor.

Her mevsim kullanılabilen Kinergy 4S 2, sıcaklıktan kaynaklanan performans düşüşü olmadan spesifik yaz ve kış özelliklerini birleştiren, çok yönlü bir lastik. Lastik ayrıca, yönlü sırt deseni özelliği sayesinde, ıslak, kuru ve karlı zeminlerde yüksek düzeyde güvenilirlik de sunuyor. İç içe geçen V biçimli desen blokları, soğuk havalarda dahi yeterli sürüş stabilitesi sunuyor. Bu desen bloklarına yağmurlu havalarda yanlardan suyun uygun biçimde atılmasına olanak tanıyan ekstra geniş ve iki aşamalı ana tahliye kanalları eşlik ediyor. Tahliye sistemi kayma riskini önlüyor ve etkili bir şekilde lastik üzerindeki sulu karı desenlerden ayırabiliyor. Doğal yağlar ve reçinelerin özel bir oranı sayesinde ıslak yollarda mükemmel yol tutuşu sağlayan yüksek yoğunluklu silika-polimer desen bileşeni de yukarı bahsedilen özellikleri destekliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here