ÖZKA LASTİK, ISO 500’de Güçlü Konumunu Koruyor

0
1594

Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin sanayi devleri arasında yerini alan ÖZKA Lastik, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını buluşturan ISO 500 sıralamasında 337. sırada, lastik sektöründe ise ilk 5’te yerini aldı. 

Sektöründe 30 yılı aşan deneyim ve her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile tüm dünyada büyümesini sürdüren ÖZKA Lastik, Türkiye’nin sanayi devlerinin yerini aldığı ISO 500 sıralamasında 337. sırada adını yazdırdı. Listeye göre lastik sektöründe ilk 5 firma arasında yer alan ÖZKA Lastik, 2021 yılının verilerine göre hazırlanan sıralamada, küresel çapta yaşanan  sıkıntılara rağmen cirosunu artırarak ülke ekonomisine pozitif etki sağladı.

Tüm dünyada yaşanan enflasyon baskıları, hammadde fiyatlarındaki dolar bazlı artış eğilimleri ve ekonomik dengesizliklere rağmen listede güçlü bir yer edindikleri için gururlu olduklarını ifade eden ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kanık, önümüzdeki dönem için de özellikle ihracatta büyüme beklediklerini kaydetti. “Bugüne kadar edindiğimiz deneyim, güçlü üretim altyapımız, ürün çeşitliliğimiz ve yurt dışı marka faaliyetlerimizle önümüzde çok daha büyük fırsatlar olduğunu biliyoruz. Tarım alanındaki enflasyonist süreç, artan gıda talebi etkisiyle; tarım makineleri alanında yapılacak yatırımlar ve salgın nedeniyle ertelenen alt yapı yatırımlarının ürün grubumuza olan talepleri arttırması, kur etkisinin yaratacağı rekabetçi fiyat avantajı ile önümüzdeki süreçte de özellikle ihracat pazarında büyüme bekliyoruz.” şeklinde konuşan Kanık, kapasite yatırımları ve dijital dönüşüm yatırımları ile büyüme trendlerini ve rekabet üstünlüğündeki sürekliliği korumayı hedeflediklerini belirtti. Üretiminin %70’ini 80’den fazla ülkeye ihraç eden ve Türkiye ekonomisinde güçlü bir yer edinen ÖZKA Lastik, geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’nın Turquality Destek Programına da dahil olarak dünya markası olma yolunda yeni hedefler belirledi. 2021 yılını %61 büyüme ve 1.5 Milyar TL ciro ile kapatan ÖZKA Lastik, 2022 sonunda %125 büyüme ve yaklaşık 3.4 Milyar TL ciro hedefliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here