Klasik Otomobiller Frankfurt’taki Automechanika’da Muhteşem Bir Başlangıç Yapıyor

0
526

10 – 14 Eylül 2024 tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından profesyoneller, “Tutkunun işle buluştuğu yer” sloganı altında klasik ve koleksiyonluk otomobil işindeki en son trendleri tartışmak üzere Frankfurt’ta bir araya gelecek.

Ticaret fuarı sunumlar, etkinlikler ve rehberli turlarla dolu kapsamlı bir program sunuyor. Konular arasında dijitalleşme, yeni teknolojiler, yeni neslin işe alınması, eğitim ve mesleki gelişim yer alıyor. Automechanika Classic Car podcast’i şimdiden yeni uluslararası ağdaki bazı oyuncuları tanıtıyor.

Klasik otomobillere olan talep, herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermeyen küresel bir olgudur. Hatta dünya klasik otomobil pazarındaki satışlar son dört yılda yıllık ortalama yüzde 8,8 artarak 2023’te toplam 39,9 milyar ABD dolarına ulaştı (kaynak: Statista). Önde gelen bir uluslararası ticaret fuarı markası olan Automechanika, klasik otomobil sektöründe yeni bir B2B ağı kurmak için dünya çapındaki etkinliklerinden yararlanıyor. Bu çaba, 300’den fazla katılımcının Parçalar ve Bileşenler, Arıza Tespitleri ve Onarım ile Kaporta ve Boya ürün alanlarında klasik otomobil iş koluna yönelik ürünler sunacağını duyurduğu Frankfurt’ta başlatılıyor. Ayrıca, saygın uluslararası sektör oyuncularının katılımıyla çeşitli konuların tartışılacağı çeşitli panel tartışmaları ve sunumlar da gerçekleştirilecek: Gençlerin klasik otomobil işine ilgi duymasını sağlamak ve eğitim ve vasıf kazanmalarına yardımcı olmak için neler yapılabilir? Özel müşteri segmentinde dijital çözümler nerede kullanılabilir? Gelecekte başarılı bir iş sağlamak için ne gerekli olacak?

Bu araçların bakımı ve restorasyonu için uygun şekilde donatılmış ve kadrolu atölyeler gereklidir. Automechanika Frankfurt Direktörü Olaf Mußhoff: “Frankfurt’taki Automechanika’da ilgili atölyeler, klasik otomobil sektöründeki profesyonellerle doğrudan ağ kurabilir ve parça tedariki, trendler ve alandaki değişiklikler gibi önemli konuların yanı sıra çeşitli konularda fikir paylaşabilir. doğru boya çözümlerini bulmak gibi diğer ilgili konular. Bunu mümkün kılmak için ortaklarımız ve deneyimli uzmanlarımızla birlikte çalışarak çok şey sunabilecek bir program oluşturuyoruz.” Ağ oluşturma, eğitim ve profesyonel gelişimin yanı sıra, İtalya’nın birinci sınıf koleksiyoncusu Corrado Lopresto gibi meraklıların ödüllü araçlar da dahil olmak üzere seçilmiş gösteri arabalarını sergileyeceği ticaret fuarında tarihi araçları canlı ve şahsen görme fırsatları da olacak. . İlk “Ren-Main Klasik Ralli”si ve onun katılan 100 klasik ve koleksiyonluk arabası da Frankfurt sergi alanlarını ziyaret edecek. Hatta motosiklet tutkunları için olağanüstü sergiler de olacak.

Yepyeni format: Automechanika Classic Car podcast’i

Yeni bir klasik araba podcast serisi Mart ayının sonlarında yayına girdi. Klasik otomobil uzmanı Jürgen Book tarafından başlatılan ve yönetilen bu yeni Automechanika formatı, FML ticari dergisi ve onun Genel Yayın Yönetmeni Wolfgang Auer tarafından destekleniyor. Her ay podcast’te, ziyaretçilerin eylül ayındaki ticaret fuarında şahsen buluşabileceği klasik otomobil tutkunları yer alıyor. Podcast’in altı bölümü iş modelleri, zorluklar ve vizyonlar gibi konuların yanı sıra birkaç kişisel anekdota odaklanıyor.

Misafirler arasında araçların mümkün olduğunca orijinal hallerine yakın bırakılması gerektiğini düşünen Ande Votteler ve halefi Dennis Kissling de yer alıyor. Ayrıca kendi işletmelerinin gelecek nesillere devredilmesini nasıl başarıyla yönettiklerini de anlatıyorlar. Davetli listesinde ayrıca, “Talents4Classic” vakfı ile gençlerin sahaya başlarken karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olan Hollandalı özel bir ekip olan Mike Kastrop ve Pauline Louwman da yer alıyor. Mike Kastrop şöyle açıkladı: “Tarihi araçlar üzerinde birlikte çalışırken yetenekli gençlere ilham vermek, yeni bakış açıları ortaya çıkarmak ve özgüvenlerini artırmaya yardımcı olmak istiyoruz.”

Başka bir bölümde, “Nationalen Automuseums The Loh Collection” Genel Müdürleri Tobias Reichle ve Florian Urbitsch, birinci sınıf müzelerinin kökenlerini ve klasik otomobil uzmanlarına yönelik mesleki gelişim konseptinin misyonlarını nasıl tamamladığını tartışıyorlar. Podcast’in diğer konukları arasında İntermedya Tasarımı Profesörü, Sensory Minds ajansının Yönetici Kreatif Direktörü, yarış arabası sürücüsü ve klasik arabaların tutkulu hayranı Wolfgang Henseler ve yeni kurduğu “Clubrebellen” danışmanlık ajansıyla çalışan Robert Müller yer alıyor. klasik otomobil işini köhne imajından kurtarmak için. Münster’den veri uzmanları Eucon Group, küresel otomotiv veri portföyünü klasik ve koleksiyon arabalarından verileri içerecek şekilde nasıl genişlettiklerini anlatıyor. Buna teknik özellikler de dahildir

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here