İnci Holding, 70 yıllık hikayesini ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayarak taçlandırdı

0
1331

Ülkemizin köklü firmalarından İnci Holding, vizyonu ile paralel bir şekilde sürdürülebilir çözümler yaratarak daha iyi ve yaşanılabilir bir dünya için çalışıyor. Sürdürülebilirliği öncelikli gündem maddelerinden biri olarak gören Holding, 70. Yılında ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. 

 

Başarılarla dolu 70 yılı geride bırakan İnci Holding, grubun sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerini, önemli fırsat ve risk alanlarını ve hedeflerini şeffaflıkla paylaşmak amacıyla ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırladı. Küresel raporlama girişimi standartlarının temel seçeneğine uyumlu şekilde hazırlanmış olan 2021 Yılı İnci Holding Sürdürülebilirlik Raporu, 1 Ocak – 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki Grubun performans verilerine odaklanırken İnci Holding A.Ş.’nin yanı sıra Grup şirketleri olan Maxion İnci Jant Sanayi A.Ş., Maxion Jantaş Jant Sanayi A.Ş, İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş., İncitaş Motorlu Araçlar Sanayi A.Ş., Yusen İnci Lojistik Ticaret A.Ş., ISM Minibar Makina Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Vinci B.V. Girişim Sermayesi ve İnci Vakfı sürdürülebilirlik çalışmalarının özetini de kapsıyor. 

 

2021 Yılı İnci Holding Sürdürülebilirlik Raporunu paylaşmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğunu dile getiren İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök “Kurumsal değerlerimizle birlikte geleceğe ilerlerken Holding, grup şirketlerimiz ve tüm yatırımlarımızda vizyonumuz çerçevesinde çevre ve insan odağında sürdürülebilir adımlar atmaya devam ediyoruz. 70 yıllık deneyimimiz, 35 yıllık global ortaklık tecrübemiz, bilgi birikimimiz ışığında ortak akıl ve hareket ile hazırladığımız sürdürülebilirlik stratejimizi, gelecek yolculuğumuzda sürdürülebilir kalkınma ile geleceğin daha iyi inşaası için harekete geçiriyoruz. İnci Holding’in köklü geçmişinin gücünü de yanına alarak sahip olduğu tüm değerler, 2021 yılında imzaladığımız “Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi” ile sosyal, ekonomik ve çevresel etkiler, etik, şeffaflık ve hesap verebilirlik anlamındaki taahhütlerle daha da güçlendi. Raporun hazırlanması için katkılarını esirgemeyen ve destek olan tüm çalışma arkadaşlarımıza, iş ortaklarımıza, müşterilerimize, tedarikçilerimize ve kısaca tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

 

10 Yıllık Sürdürülebilir Büyüme

 

70 yıllık değerleri ve köklü kültürü ile dünya otomotiv sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan İnci Holding, son 10 yıldır kesintisiz şekilde büyüyor. Vizyonu ve değerleri ile birlikte sürdürülebilirliği ana eksenine alarak İnci Grubu, 3 bin çalışanı ve 10 şirketi ile ürünlerinin yüzde 60’ını 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Grubun TİM 1000 listesinde 3 şirketi, ISO 500 listesinde 3 şirketi yer alıyor. 

 

Sürdürülebilirliği yapısal hale getirmenin stratejik öncelikleri olduğunu belirten İnci Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şafak Ozan ise “2021 yılında İnci Holding sürdürülebilirlik stratejimizi belirlemek için önceliklerimizi ve yaklaşımımızı tüm paydaşlarımızın katkıları ile netleştirdik. Vizyonumuzu destekleyici dört ana önceliği ile İnci Holding’in sürdürülebilir kalkınma amaçlarını işaret eden kolaylaştırıcı ve dönüştürücü rollerini belirledik. Sürdürülebilirliği yalnızca üretim aşamalarında değil, değer zincirinin her aşamasında uygulamak da sürdürülebilirlik stratejimizin önemli bir parçası olarak ön plana çıktı. Sürdürülebilirlik raporumuz, sürdürülebilirlik kültürünü kalıcı biçimde benimsediğimizi ve tüm Holding ve grup şirketlerimizde uygulayacağımızı kamuoyu ile paylaştığımız bir taahhüttür,” dedi. 

 

Grubun sürdürebilirlik çalışmalarının tamamını kapsayan rapora ve detaylı bilgiye https://www.inciholding.com/haber-ve-duyurular/2021-yili-surdurulebilirlik-raporumuz-yayinda! adresinden ulaşılabilir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here