Continental, Alman Futbol Federasyonu (DFB) ile Sponsorluk Anlaşmasını Genişletti.

0
994

DFB’nin Continental ile yalnızca yılın başında erkek milli takımlarını ve 21 yaş altı takımlarını kapsayan sponsorluk anlaşması  kadın milli tarafını da içerecek şekilde yenilenerek genişletildi.

İki taraf arasındaki orijinal anlaşma Ekim ortasında imzalandı ve 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi.

Continental,yenilenmiş anlaşmayla tüm [kadın maçlarında ] gözle görülür şekilde etkinleşmek ve onlara eşlik etmek için ek kapsamlı haklar elde ediyor. DFB’nin pazarlama, satış ve etkinliklerden sorumlu genel müdürü Holger Blask şunları söyledi: “Continental’in mevcut ortaklığımızı kadın milli takımını da kapsayacak şekilde genişletmesinden çok memnunuz. Yenilikçi ve performans odaklı bir ortak olarak Continental, başarılı kadın milli takımımız için mükemmel bir eşleşme.”

Alman kadın milli takımı, geçen yıl UEFA Kadınlar Euro’da finale yükselen ve daha sonra Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenecek FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’na katılan en iyi takımlardan biri olarak kabul edilen, oyunun en baskın güçlerinden biridir.

Bu arada diğer DFB sponsor ortakları arasında Adidas, Wurth, Coca-Cola, Lufthansa, T-Mobile, Flyeralarm ve Panini yer alıyor.

Continental’in orta ve kuzey Avrupa satış başkanı Jurgen Marth şunları ekledi: “DFB kadınlarına yönelik coşku ve halkın sürekli artan ilgisi, kadın futbolunun nihayet Almanya’da geniş bir ölçeğe ulaştığını ve kabul gördüğünü gösteriyor. Kadınların sponsorluğu ile DFB ile ortaklığımız çok yönlü bir hale geldi.”

Continental, son 25 yılda erkekler 2006, 2010 ve 2014 FIFA Dünya Kupaları ve 2008, 2012 ve 2016’daki erkekler UEFA Avrupa Şampiyonası dahil olmak üzere birçok büyük etkinliğe sponsorluk yaparak uzun bir futbol geçmişine sahiptir.

Lastik üreticisi ayrıca erkekler 2019 AFC Asya Kupası ve 2021 Afrika Uluslar Kupası’na sponsor oldu.Bu arada Almanya’da Continental, 2010’dan 2016’ya ve ayrıca 2021-2022 sezonunda DFB Kupası’nın ortağıydı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here