Yokohama Rubber, Binek Lastik Kapasitesini Yükseltiyor.

0
835

Yokohama Rubber Co., Ltd. yerel pazardan gelen artan talepleri karşılamak için Hindistan’daki binek otomobil lastiği üretim kapasitesini artırdığını duyurdu.

Şirket, 82 milyon ABD Doları tutarında ek yatırımla Hindistan’daki yıllık binek otomobil lastiği üretim kapasitesini Yokohama India Pvt. Ltd. (YIN), yerel binek otomobil lastiği üretim ve satış iştiraki, mevcut lastik sayısını 2,8 milyondan 4,5 milyona çıkardı.

Bu yeni kapasite, Hindistan’ın doğusundaki Visakhapatnam Fabrikası* tesislerinde kurulacak. Yeni hattın 2024’ün dördüncü çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor ve 22 inç’e kadar binek otomobil lastikleri üretebilecek.

Yokohama India YIN, 2007’den beri faaliyet gösteriyor ve Hindistan pazarında YOKOHAMA markalı lastiklerin satışlarında keskin bir artış sağladı.Hindistan’da satılan lastikler özellikle Hindistan’da ki sürüş koşulları için tasarlanmıştır.

Yokohama India, yerel pazar ihtiyaçlarını karşılayan kaliteli lastikler üreterek ve satış kanalını genişleterek hızla büyüdü ve Hindistan’ı Yokohama Kauçuk’un en önemli pazarlarından biri haline getirdi. Hindistan’ın otomobil endüstrisi hızla genilişiyor ve 2022’deki toplam otomobil satış hacmi Japonya’yı geçerek Hindistan’ı dünyanın üçüncü büyük otomobil pazarı haline getiriyor. Yokohama Kauçuk, bu büyümenin gelecekte de devam etmesini bekliyor.

Bu büyümeyi desteklemek için şirket, Yokohama India’nın yıllık üretim kapasitesini 2014’teki ilk 700.000 lastikten 2014’te 1,53 milyona çıkardı. 2019 ve 2021’de 1,96 milyon. Ocak 2023’ten itibaren YIN, tesisini yıllık 2,8 milyon kapasiteyle çalıştırıyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here