Yokohama Rubber, Goodyear’ın Off-the-Road Lastik İşini Satın Alıyor

0
677

Yokohama Rubber Co., Ltd., bugün, merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan The Goodyear Tire & Rubber Company’nin Off-the-Road lastik işini satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu.

OTR işi, madencilik ve inşaat endüstrileri başta olmak üzere diğerlerine özel lastikler sağlıyor. Mutabık kalınan satın alma fiyatı 905 milyon ABD dolarıdır (yaklaşık 129,4 milyar ¥, 143 ¥/1$’dan). Satın alma yetkili kurumların düzenleyici onaylarından sonra tamamlanacak.Goodyear’ın OTR işinin satın alınması,büyüme elde etmeye katkıda bulunacak stratejik bir yatırımdır ve genişlemeye katkıda bulunacak , Yokohama Rubber’ın kurumsal değerini artıracaktır.

Küresel OHT ( Off Highway Tires)  pazar büyüklüğünün yaklaşık 4 trilyon ¥ olduğu tahmin ediliyor ve tüketici lastiği pazarı için öngörülen %2’lik yıllık büyümeden önemli ölçüde daha yüksek olan yıllık %6 büyümesi bekleniyor. Yokohama Rubber Grubu şu anda küresel OHT pazarının yaklaşık %40’ını oluşturduğu tahmin edilen tarım ve ormancılık makineleri lastikleri pazarında iyi bir konumdadır. Satın alma, Goodyear’ın OTR işinin güçlü marka gücünü Gruba getirerek Yokohama Rubber’ın tarım dışı uygulamalardaki OHT ürün yelpazesini tamamlayacaktır.

Satınalma genel bakışı

İşlem kapsamında Yokohama Rubber, Japonya’daki (Tatsuno Şehri, Hyogo Bölgesi) özel OTR tesisini işleten Nippon Giant Tire Co., Ltd’nin ve Avustralya’daki Goodyear Earthmover Pty Limited’in tüm hisselerini ve ayrıca dünyanın dört bir yanındaki diğer tesis ve tesislerdeki belirli OTR varlıklarını satın alacak.

Goodyear’ın OTR işini satın alması, farklı lastik ebatları ve değer aralıklarındaki ürün portföyünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Özellikle Goodyear’ın OTR ürünlerinin Yokohama Rubber’a eklenmesi, tarım ve ormancılık makineleri için lastiklerin yanı sıra çeşitli tarım dışı uygulamalardaki lastik serisini güçlendirecek. Ayrıca Yokohama Rubber, satın almanın Şirkete şu anda eksik olan büyük ve ultra büyük lastikler için ürün geliştirme ve üretim yetenekleri sağlamasını bekliyor. Bu, Yokohama Rubber’a yeni bir müşteri grubuna erişim sağlayacak ve yüksek talep gören diğer lastik ebatları için üretim ve tedarik kapasitesini destekleyecek.

Tüm OHT kategorilerinde güçlü ürün serilerine sahip olmak, Yokohama Rubber’ın müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasını sağlayacak.

Bu satın alma, Yokohama Rubber’ın OHT iş kolunun, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinden üretim, satış, kalite kontrol ve ESG’ye kadar her alanda Yokohama Rubber ile Goodyear’ın OTR iş kolunun bir araya gelmesiyle oluşan sinerjiler sayesinde daha da büyümesine yol açacak.

Goodyear’ın OTR işinin gücü

Goodyear’ın OTR işletmesi, istikrarlı sonuçlarla güçlü bir geçmişe sahiptir. 2023 mali yılında satışlar yaklaşık 678 milyon ABD doları (yaklaşık 95,4 milyar ¥, 140,67 ¥/1$’da) dır. Goodyear’ın madencilik ve inşaat makineleri lastikleri, en gelişmiş lastik üretim teknolojilerinin kullanımı ve yüksek vasıflı profesyonel personel tarafından sağlanan mükemmel uzmanlaşmış hizmetlerle gerçekleştirilen güçlü marka gücüne sahip, küresel olarak tanınan ürünlerdir. Ürün yelpazesi, 25 inç çapa kadar daha küçük lastiklerden 49 ila 63 inç çapa sahip büyük ve ultra büyük lastiklere kadar geniş bir OTR boyutu yelpazesini kapsamaktadır. Bu büyük ve ultra büyük lastiklerin Yokohama Rubber’ın ürün yelpazesine entegre edilmesi, Yokohama Rubber’ın OHT işletmesinin ürün ve değer aralığını genişletecektir.

Satın alınacak işletmenin genel görünümü

İş: Yol dışı lastik işi (madencilik ve inşaat endüstrisi için lastikler)
Yıllık satışlar: 678 milyon ABD doları (2023 mali yılı)
Çalışanlar: Yaklaşık 500

Goodyear Tire & Rubber Company’ye Genel Bakış

Kuruluş: Ağustos 1898
Merkez ofis: Akron, Ohio, ABD
Sermaye: 285 milyon ABD doları
Ana faaliyet alanı: Lastik üretimi ve satışı
Yıllık satışlar: 20.066 milyon ABD doları (2023 mali yılı)
Çalışanlar: Yaklaşık 71.000

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here