Hankook Ventus S1 evo 3, Auto Express 2021 Yaz Lastik Testinin Kazananı Oldu

0
4497
Hankook’un ultra yüksek performans lastiği Ventus S1 evo 3, Birleşik Krallık’ın en çok satan otomobil dergisi Auto Express tarafından 2021 Yaz Lastik Testinin galibi olarak ilan edildi. Hankook’un yaz lastiği, Birleşik Krallık yollarında önemli bir husus olan ıslak fren testinde %100 puan alarak tabloda zirveye çıktı.

 

Hankook’un ultra-yüksek performans lastiği Ventus S1 evo 3, ilk test zaferine Birleşik Krallık’ın en çok satan otomobil dergisi Auto Express tarafından düzenlenen 2021 Yaz Lastiği Testinde erişti. Auto Express lastik testleri bağımsız lastik tavsiyesi arayan tüketiciler için performans, güvenlik ve yakıt verimliliği alanlarında 1998’den beri kıstas olmakta. Eylül 2021 Özel Sürümde yayımlanan testlerde Hankook Ventus S1 evo 3 modeli çok satan 225/45R17 ebadında diğer 10 yaz lastiği markasıyla mücadele etti.

Test edilen lastikler Kuzey Almanya’daki bir deneme alanında ıslak ve kuru zeminde yol tutuş, gürültü, yakıt ekonomisi ve fiyat dâhil olmak üzere önemli performans değerlendirmelerine tabi tutuldu. Tüm testler lastiğin göreceli performansını doğru şekilde yansıtmak üzere yüzdelik değerlere dönüştürüldü ve nihai değerlere ulaşmak için bu değerler sonra birleştirildi. Ventus S1 evo 3, sürücülerin lastiklerinin yol tutuş kapasitelerinin ötesine geçecekleri alan olan ıslak zeminde yol tutuş kategorisinde de zirveye çıktı. Auto Express sonuçları şöyle değerlendirdi: “Ventus açısından rakibi 13 mil hızla devam ederken rakibinden iki metre geride durmayı başarmak kayda geçmesi gereken bir sonuç. Hankook’un mükemmeliğe ulaştığı nokta sadece düz yol değildi; lastik aynı zamanda ıslak zeminli pistte de iyiydi ve güçlü ön lastik performansı yolu kavrayan arka lastiklerde birleşti. Denge iyiydi ve keskin direksiyon hassasiyeti mevcuttu; bu da sürücüde virajlarda gaza basarken güvenli bir süreç yaşattı. Aynı zamanda derin sulu kayma testlerinde de iyi sonuçlar verdi.”

Lastik testine sponsor olan İngiliz çevrimiçi lastik bayisi Blackcircles.com şu sonuca vardı: “Hankook’un yol tutuşu, harika yol kavrama becerisi ve genel performansına iltifatlarda bulunan incelemelerle birlikte müşteriler arasında Hankook çok popüler bir seçim hâline geldi.”

Avrupa Hankook Lastikleri Başkanı Sanghoon Lee ise şunları söyledi: “Auto Express tarafından düzenlenen güncel yaz lastiği testlerinin sonuçlarından memnunuz. Ventus S1 evo 3 hâlihazırda Lastik İncelemeleri 2021 UHP lastik testinde Şiddetle Tavsiye Edilir onuruna layık görüldü ve verilen bu son ödül, sürücülere güçlü hızlanma sırasında harika yol tutuşu ve ıslak zeminde harika fren performansı sunma amacına olan bağlılığımızın altını çiziyor.”

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here