Tire Technology Expo 2024, 19-21 Mart Tarihleri ​​Arasında Hannover Fuar Merkezi’nde Gerçekleşti

0
489

Tire Technology Expo’nun bu yılki lastik teknolojisi ticaret fuarına bu yıl 240’tan fazla katılımcı ve konferans sırasında sunum yapan 180 konuşmacı katıldı.

Katılımcılar arasında dünyanın her yerinden şirketler vardı. Bunlar arasında örneğin Ateq, Continental, Haweka, Michelin , Marangoni Meccanica ve ZF yer alır. Alman Kauçuk Endüstrisi Birliği (wdk) ve Allianz Geleceğin Lastik Ağı’nın (AZuR) da fuar alanında bir standı vardı.

Lastik Teknolojisi Fuarı’nda lastik üretiminin her aşamasında firmalar yer alıyor. Geçen yıl olduğu gibi ContiBladders departmanı ürünlerini Continental’in ticari fuar standında sergiledi. Bölüm, Tedavi Edici Mesaneler sunmaktadır. Bunlar dayanıklı, ısı ileten bir bütil kauçuk karışımından oluşur ve lastik boşluğuna yerleştirilir. Bu, vulkanizasyon sırasında lastiğe şeklini verir.

Atölye tedarikçisi Haweka, otomobil, otobüs ve kamyon lastiklerinin diş derinliğini ölçen mobil ölçüm cihazı “Grip View”u tanıttı. Bunun amacı, lastiğin aşınma modelini erken bir aşamada tespit etmektir. Bu, aks geometrisindeki olası hatalar veya yanlış hava basıncı hakkında sonuçlara varılmasına olanak tanır. İlgili “GripView” yazılımı, operatöre diş derinliği ölçümünde rehberlik eder.

Lastik üreticisi Michelin, fuarda yeni analiz sistemi “Sample” ı tanıttı . Bu, lastiğin yakın çevresindeki parçacıkları tespit ederek, sınıflandırarak, sayarak ve karakterize ederek lastik aşınmasını analiz eder. Michelin, sistemin yardımıyla yollardaki lastik aşınmasını azaltmak istiyor. Grup, analiz sistemini Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği’nin (ETRMA) kullanımına sundu. Bu işbirliğinin yaklaşık 18 ay sürmesi bekleniyor.

Uzun zamandır sektörü rahatsız eden ve bu fuarda da her yerde karşımıza çıkan bir konu var: Sürdürülebilirlik. Ticaret fuarındaki tüm şirketler bir şekilde sürdürülebilir lastik endüstrisine nasıl katkıda bulunabileceklerini gösterdiler. Bu durum özellikle Azur ve wdk ortak standında açıkça görüldü . Bu çok iyi bir katılımdı. Ağ koordinatörü Christina Guth’a göre: “Birçok iyi tartışma gerçekleşti.” Ağ ortaklarının birçoğu da oradaydı ve ticaret fuarı standını bir buluşma noktası olarak kullandılar. Sürdürülebilirlik konusu fuara eşlik eden konferansta da birçok farklı konferansta tartışıldı.

Lastik Teknolojisi Uluslararası Ödülleri

Bu yıl da Tire Technology International (TTI) Yenilik ve Mükemmellik Ödülleri, Tire Technology Expo’da sahiplerini buldu. Continental üç farklı ödül kazandı : “Yılın Lastik Konsepti”; “Yılın Lastiği” ve “Yılın Çevresel Başarısı – Lastik Tasarımı”. Şirket, CityPlus konsept lastiğiyle birincilik ödülünü aldı. AllSeasonContact 2, Continental’e “Yılın Lastiği Ödülü”nü kazandırdı. Conti, UltraContact NXT ile “Yılın Başarısı – Lastik Tasarımı” ödülünü aldı. Continental’in yanı sıra üç lastik üreticisi daha ödüle layık görüldü. Goodyear, Yılın Ar-Ge Atılımı Ödülünü aldı. Bu yıl “ Yılın Çevresel Başarısı – Üretim ” ödülü Sumitomo Rubber Industries’e verildi. “Yılın Lastik Üreticisi” Bridgestone’dur.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here