HANKOOK, EcoVadis KSS değerlendirmesinde Platin Madalya Aldı

0
2450

Lastik üreticisi Hankook, her bir endüstri sektöründe en iyi yüzde birlik dilimde yer alan şirketlere verilen platin madalyayı almaya hak kazandı. Böylece şirket, sürdürülebilirlik yönetimindeki yetkinliğini gözler önüne sererek, üst üste üç yıl boyunca büyük başarı elde etti. Hatta Hankook, geçen yılın sonuçlarına kıyasla bu yılki sıralamada sekiz puan daha yüksek bir sonuca ulaştı.

Hankook, EcoVadis Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) 2021 değerlendirmesinde yalnızca endüstri sektörleri arasında performansı ilk yüzde birlik dilimde yer alan şirketlere verilen ve en yüksek seviye olan platin madalyayı elde etti.

EcoVadis, kurumsal sosyal sorumluluk alanında güvenilir derecelendirmeler sunan, uluslararası üne sahip bir kuruluştur. Kuruluş, 160 ülkeden yaklaşık 6.500 şirketi çevresel etki, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma gibi kriterlere göre değerlendirmektedir. Derecelendirmeler altın, gümüş, bronz ve en yüksek derece kabul edilen platinden oluşmaktadır.

EcoVadis, kurumsal sosyal sorumluluk taahhüdü açısından şirketin net ve nicel hedefleri ve çeşitli kurumsal sürdürülebilirlik girişimlerine aktif olarak katılması nedeniyle Hankook’a övgüler düzdü. Ayrıca, Hankook’un her bir kurumsal sosyal sorumluluk kategorisindeki özenli ilkelerinin şeffaflığı EcoVadis tarafından takdirle karşılandı, özellikle şirketin insan hakları yönetimi, çevresel hedefler, kamu güvenliği ve sağlığı konusundaki yaklaşımı, dünya çapında kauçuk ürünleri üreten toplam 457 şirket arasında ilk yüzde birlik dilimde yer alan bir şirket olarak tanınmasını sağladı.

Hankook, EcoVadis tarafından ilk defa ödüllendirilmiyor. Lastik üreticisi şirket, 2019 yılında da altın madalya elde etmişti ki bu da sürdürülebilirlik yönetimi performansının diğer tüm şirketler arasında ilk yüzde beşlik dilimde yer aldığı anlamına geliyor. Ertesi yıl, platin madalya ilk yüzde birlik dilimde yer alan belirli şirketlere verilmek üzere en yüksek akreditasyon olarak derecelendirme sistemine eklendiğinde, Hankook bu büyük ödülün de sahibi oldu. Böylece, Hankook, küresel üst düzey sürdürülebilir yönetim yetkinliğine sahip ve EcoVadis tarafından arka arkaya üç yıl boyunca en yüksek sürdürülebilirlik derecelendirmeleriyle onurlandırılan bir şirket olarak farkını ortaya koymuş oluyor.

Hankook’un bu sene 81 puanla geçen seneye göre 8 puan daha yüksek bir sonuca ulaşmış olması nedeniyle, özellikle bu yıl elde ettiği başarı daha bir anlamlı. Böylece şirket, geçen yıla göre performansını artırarak en üst seviyede yerini korumuş oldu. Değerlendirme kategorileri detaylı incelendiğinde, şirketin, bir önceki yıla göre sırasıyla 10 ve 20 puan artışla çevre kriterinde 70, sürdürülebilir satın alma kriterlerinde ise 90 puan aldığı görülüyor.

Özellikle sürdürülebilir tedarik kriteri kapsamında Hankook, kategorideki en yüksek derece olan ‘Üstün seviye’ ödülüne layık görüldü. Hankook’un kısa bir süre önce değer zincirinde sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla bulunduğu çok sayıda girişim arasında Global Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu (GSPNR) ile uyumlu olarak sürdürülebilir bir doğal kauçuk ilkesini benimsemek yer alıyor.

Hankook Lastikleri &Teknoloji Başkanı ve CEO’su Sooil Lee şu ifadelerde bulundu: “EcoVadis tarafından, üç yıl üst üste en yüksek dereceyle ödüllendirilmekten büyük onur duyuyoruz. Bu, lastik endüstrisinde sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmadaki liderliğimizi gözler önüne seriyor. Sürdürülebilirlik yönetimine bağlılığımızı yalnızca gelecekteki büyümeyi güvence altına almak için değil, aynı zamanda dünyayı daha yeşil bir yer haline getirmek için sürdüreceğiz.”

EcoVadis tarafından ödüllendirilmesine ek olarak, Hankook, sosyal katkısını ve sürdürülebilirlik yönetimini güçlendirme çabaları için birçok yetkili kuruluş tarafından da tasdik edilmiş bulunuyor. Örneğin şirket, 2011 yılında ilk dahil edilmesinden bu yana, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 2016-2020 yılları arasında peş peşe beş kez yer aldı. Hankook, geçen yıl ‘İklim Değişikliği’ kategorisinde Karbon Saydamlık Projesi kapsamında da çevresel şeffaflığını ve iklim değişikliği konusundaki çalışmaları için A skoru ile ödüllendirildi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here