ATO Lastik Komitesinden Yeni Girişim

0
2551

Ankara Ticaret odasında , Lastik, jant, akü toptan ve perakende satış, servis meslek komitesi Türkiye’de ilk defa bir ticari kooperatif girişim ile lastik işletmelerini bir araya getiriyor.

Daha önce birçok farklı çalışmayla Türkiye Lastik sektörüne çeşitli hizmetler üreten ATO lastik komitesi fiyat listesi ,özellikle kış lastik kullanımı , lastik raf ömrü bilgilendirme gibi etkin ve faydalı çalışmalarına bir yenisini kooperatifleşme ile  ekliyor.

ATO lastik komitesi üyelerinin ticari güç ve çıkarlarını koruyacak, yeni tedarik ve hizmet kanallarıyla ilave katma değerler üretecek bir girişim için  ATO üyesi lastik işletmelerine yaptığı açık katılım davetine cevap veren , itibar eden işletmelerin yaptığı toplantılar neticesinde kooperatifleşme/şirketleşme kararı verdiler. Şirketleşmeye katılım için yapılan davete 48 işletme olumlu cevap verdi ve A.Ş. şirket kuruluşu gerçekleştirildi.

ATO lastik komitesi başkanı Fatih ÇALIŞKAN , bu yeni girişimi ve  yapılan çalışmaları şöyle özetledi  “ Ankara Ticaret Odası Lastik Komitesi olarak göreve geldiğimizden günden beri kooperatifleşmenin önemini dile getirdik. Birlik ve beraberliğin sağlıklı bir şekilde sağlandığı takdirde büyük işlere imza atılabileceğinin vurgusunu yaptık. Ve bu birlikteliğin sağlanması amacıyla da “Lastik Sektöründe Kooperatifleşme” adı altında 2-3 kez toplantılar yaparak, tüm üyelerimizi bu toplantılara davet ettik. Toplantılara iştirak eden bütün üyelerimizin fikirlerini alarak kendimize bir yön haritası belirledik. Çok ortaklı bir A.Ş. kurulmasının en mantıklı davranış olduğu sonucuna vardık. Ve yine tüm ATO Lastik Komitesine bağlı üyelerimize SMS göndererek isteyenlerin şirkete ortak olabileceklerini belirttik. Bu çağrıya olumlu yanıt veren Ankara Ticaret Odası Lastik Komitesine bağlı 48 adet firma ile “ANKARA LASTİKÇİLER GRUBU A.Ş.” adı altında şirket kurulumunu tamamlamış olduk. “

Oda kayıt belgesini ATO Başkanı Gürsel BARAN’dan aldıklarını söyleyen ÇALIŞKAN “ İlk etapta yatırım amacıyla kurulan şirket, ATO’dan tamamiyle bağımsız ve bağlantısız olup, hukuki ve idari sorumluluk bütünüyle şirket yönetim kurulundadır ve şirket yönetim kurulu da gönüllük esasına göre çalışmaktadır. Bizim lastik komitesi olarak görevimiz sektörümüzü ileriye taşımak için yapılan çalışmalara öncülük etmektir. Böyle bir birlikteliğe vesile olduğumuz için mutluyuz. Ayrıca bütün çalışmalarımıza tam destek veren ATO Başkanımız Sayın Gürsel BARAN’a da şahsım ve sektörüm adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here