YOKOHAMA Uzaktan Takip TPMS’yi Test Ediyor

0
2942

Yokohama Rubber Co. Ltd. (YRC), Japon elektronik bileşenler şirketi Alps Alpine Co. Ltd. ile ortaklaşa geliştirdiği uzaktan lastik basıncı izleme sistemini saha testine başladı.

Pratik testler, lastiklerin iç yüzeyine takılı sensörlerin dayanıklılığını ve yeni geliştirilen bir sistemin (Lastik Hava Basıncı Uzaktan Erişim Sistemi veya TPRS) araç içi cihazı kullanarak lastik basıncını uzaktan izleme yeteneğini doğrulamak için tasarlanmıştır.

Buna ek olarak, Yokohama Rubber, önde gelen bir Japon harita yayıncısı olan Zenrin Co. Ltd. ile lastik basıncı bilgileri ve GPS konum verilerinin yanı sıra Zenrin’in kapsamlı harita bilgilerini sağlayan katma değerli bir lastikle ilgili iş kurmak için çalışmaya başladı .

Yokohama Rubber, TPRS’yi geliştirmesinin, CASE (Bağlı, Otonom, Paylaşımlı ve Elektrik) ve MaaS (Hizmet Olarak Mobilite) gibi otomobil endüstrisindeki değişikliklere bir yanıt olduğunu belirtti .  YRC ( Yokohama Rubber Company ) devam etmekte olan testin, lastik bakımı sırasında işçilikten tasarruf sağlayan etkiler, daha hassas lastik yönetimi ve daha verimli lastik bakım planlaması da dahil olmak üzere araç bakım personeli için sistemin esasını belirlemeyi amaçladığını söyledi.

Test ayrıca, sistemin güvenli araç kullanımına ve geliştirilmiş yakıt verimliliğine katkısı gibi araç sahipleri için faydalarını da göz önünde bulunduracak. TPRS’yi kullanan Yokohama Rubber, sürücü güvenliğine katkıda bulunan ve araç operasyonunun ekonomik verimliliğini artıran bir iş modeli oluşturmayı hedeflediğini söyledi.

TPRS, lastik basıncının, sıcaklığının ve araç konumunun gerçek zamanlı uzaktan izlenmesini sağlar. YRC, binek araçlar için lastik sensörleri araştırmak için 2019’dan beri Alps Alpine ile birlikte çalışıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here