HANKOOK’tan yeni Off-Road Lastiği: Dynapro MT2

0
2818
Hankook, off-road tutkunlarına özellikle zorlu araziler için uygun olan Hankook Dynapro MT2 lastiklerini sunuyor. Off-road odaklı Dynapro MT’nin yerini alan Dynapro MT2, Hankook Technodome Ar-Ge merkezinin en güncel yenilikleri ile donatıldı ve Hankook’un bugüne kadar sunduğu en iyi off-road lastiği oldu. Dynapro MT2, pazar tanıtımı sonrası 15 ila 20 inç arasında 19’u aşkın ebatta sunuluyor.

Hankook off-road SUV yelpazesini Dynapro MT2 ile genişletiyor. Yanaklardaki POR (Profesyonel Off-Road) tanımlayıcısıyla birlikte Dynapro ailesinin en yeni üyesi, son derece yüksek seviyedeki off-road kabiliyetleri dikkate alınarak tasarlandı. Lastikteki “MT” ifadesi mud terrain (çamurlu arazi) ifadesinden esinlendi ve bunun haklı bir sebebi var. Agresif ve yüksek aralıklı diş deseni için Dynapro MT2’nin Terrain Strike Thread (Arazi Darbe Dişleri) tasarımını geliştirmek amacıyla 3 boyutlu simülasyon yazılımı kullanıldı. Sonuç olarak, lastiğin çamurlu, tozlu, taşlı, kumlu ve çakıllı yüzeylerdeki yol tutuşu optimize edildi.

Hankook’un yeni kalıp teknolojisi lastiği bir önceki model olan Dynapro MT’ye göre daha dirençli hâle getiriyor ve lastiğin görüntüsü tek bir kalıptan pürüzsüzce üretilmiş izlenimi uyandırıyor. Yeni yanak koruma kalkanlarıyla birlikte desen taşların üzerinden geçerken, ekstra tutunma sağlayan uçlar ve patlamalara karşı koruma için ek kauçuk hacim sunuyor. Yanağın merkezine uzanan kilitli desen blokları genel sertlik ve yol tutuşunu artırırken, off-road aşınmalarından kaynaklanan lastik omuz hasarının minimize edilmesine yardımcı olur.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Sanghoon Lee şu ifadelerde bulundu: “Off-road tutkunlarına en zorlu arazilerde kullanabilmeleri için amaç odaklı olarak tasarlanan, standart yollarda da iyi bir performans gösteren bir lastik sunmaktan ötürü mutluyuz.”

Arazi ile mükemmel şekilde bütünleşen V biçimli omuz blokları Dynapro MT2’nin yüksek yol tutuşunu en aşırı koşullar altında dahi iyileştiriyor. Kendi kendini temizleyebilen çapraz kanalların yanı sıra entegre taş ejektörleri yol tutuşunu artırmak, delinmelere ve patlamalara karşı koruma sağlamak için desenin atıklardan verimli şekilde temizlenmesine yardımcı oluyor.

Dynapro MT2’nin bileşimindeki doğal lastik içeriği sürdürülebilir bir şekilde üretildi. Bu içerik lastik bileşiminin esnekliğini artırıyor. Böylece, lastiğin deseni daha küçük düzensizliklere daha iyi uyum sağlıyor, azami yol tutuşu sunuyor, çatlaklara ve kesiklere hassasiyeti daha da azaltıyor. Kullanılan dolgular yüksek yüzey yoğunluğu sayesinde lastik bileşiminin viskoelastik özelliklerini artırıyor ve zorlu araziler ile standart yollarda yol tutuşunu iyileştiriyor. Desen tasarımı ve bileşimi kombinasyonu lastik gürültüsünü de azaltıyor ve daha sessiz ve konforlu bir sürüş sunuyor.

Sağlamlığı ile ön plana çıkan iskelet yapısı off-road sırasında stabilite ve hassasiyet, asfaltta ise konforlu sürüş deneyimi sunuyor.  Pürüzsüz ve yüksek performanslı topuk teli, düşük lastik basıncı ile zorlu arazilerde yolculuk sırasında lastiğin jant üzerinde güvenli bir şekilde durmasına yardımcı oluyor.

Dynapro serisinin en yeni üyesi Avrupa pazarında 19’u aşkın ebatta sunuluyor ve bazı lastiklerin yanağında beyaz harflerle popüler “Dynapro” ibaresi yer alıyor. Yanakta aynı zamanda POR tanımlayıcısı yer alıyor. POR, Profesyonel Off Road anlamına geliyor. Bu lastikler özel olarak zorlu zeminler için tasarlandılar ve AB lastik etiket yönetmeliğine tabi olmadığı için özel bir statüye sahipler. 3PMSF sembolünü taşımasalar da kış lastiklerinin zorunlu olduğu ülkelerde kış mevsiminde de kullanılabilirler. Dynapro MT2, yanakta M+S işaretini içeriyor.

Avrupa’ya özel ebatlar: 15 – 17 inç, 215 – 315 mm sırt genişliği, 85 – 70 kesit ölçüsü ve her birinde Q hız sembolü
ABD’ye özel ebatlar: 28 – 35 inç için 8,5 inç sırt genişliği,, 15-20 inç jantlar için 12.50 inç sırt genişliği ve her birinde Q hız sembolü

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here