JANTSA Yeni Fabrika Yatırımı

0
3396

Aynı çatı altında dünyanın en fazla ürün çeşidine sahip jant üreticisi Jantsa, artan iş hacimlerini karşılamak için Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesine yeni fabrika yatırımı yapılması kararı aldı.

Jantsa’dan yeni yatırıma ilişkin yapılan açıklamaya göre, Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından şirkete ön tahsisi yapılan 47 bin metrekare alan içinde, 1.2 milyon adet ticari, tarımsal ve endüstriyel araç jant imalatı yapılması için 35 bin metrekare kapalı bina inşası yapılmasına karar verildi.

Arsa, bina ve makine teçhizat yatırımının yaklaşık 35 milyon dolar olması öngörülürken, yatırıma Ocak 2022’de başlanıp, 2023 yılı başlarında ise tesisin devreye alınarak üretime geçilmesi planlanıyor.

Toplam yatırımın yüzde 70’nin öz kaynaklardan , yüzde 30’unun ise dış kaynak ile yapılması öngörülüyor.

Yeni fabrika yatırımının 2023 yılı başında tamamlandığında Aydın Umurlu’daki mevcut fabrika üretim kapasitesinin yüzde 50’sine yakın ilave bir kapasite artışı sağlaması bekleniyor.

Jantsa güneş enerjisi yatırımı

Aydın Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan mevcut ana fabrikanın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25-30 kısmını karşılamak ve elektrik maliyetinin azalmasına yardımcı olmak adına, fabrika çatısına güneş enerjisi panelleri yatırımı için yaklaşık 1,7 milyon dolarlık sözleşme imzalanmıştır. 2022 yılı içinde tamamlanarak devreye alınması planlanmıştır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here