BKT ; Düşük gürültü emisyonlarına odaklanın

0
1575

Lastik sesi, sektördeki birçok operatör için doğru ekipmanın seçilmesinde belirleyici olabilecek bir faktördür. Sessiz lastikler genellikle daha fazla sürüş konforu anlamına gelir ve uzun vadede gerçekten fark yaratabilir.

Ses, esasen yalnızca dışarıdan algılanmaz, aynı zamanda sürücü kabininin içini de etkiler ve bu nedenle özellikle traktör uzun mesafelerdeki taşıma operasyonları için kullanıldığında çiftçi için önemli bir konfor unsuru haline gelir. Dışarıda üretilen ses, insanlar ve yetkililer için giderek daha hassas bir konu haline gelen gürültü kirliliğini de oluşturur.

Ama neden bazı lastikler diğerlerinden daha sessizdir ve bunu sağlayan nedir? 

Ses, genellikle 100 Hz civarındaki yüksek frekanslardaki titreşimden kaynaklanır ve bu sesi lastiğin kendi başına üretmediği unutulmamalıdır. Özellikle belirli frekanslarda akustik emisyonu artıran rezonans olayları ile bağlantılı olarak, lastik ve traktör arasındaki ilişkinin sonucudur. Bu normalde, kabin veya traktörün bazı parçalarındaki rezonans etkileri nedeniyle yüksek hızlı hareketlerde meydana gelir.

REKLAM

Bununla birlikte, sessiz motorlarla donatılmış elektrikli tarım araçlarının ve makinelerinin sayısının arttığı bir gelecekte, yorucu sesleri en aza indirmek için doğru lastikleri seçmek önemli olacaktır. Ek olarak, lastikle ilgili iki tür sesi ayırt etmek önemlidir: aracın parçalarında yankılanan, lastiğin kendisi tarafından üretilen ses ve sırtının aşınıp yıpranması ile oluşan ses.

Bu nedenle, kendi başına çok gürültülü olmayan evrensel bir ürünün belirlenmesi zordur, çünkü lastiğin çeşitli işlemlerde maksimum verimlilik için diğer önemli özelliklere de (çekiş, kendi kendini temizleme vb.) sahip olması gerekir.

BKT, bu bakış açısıyla AGRIMAX V-FLECTO ve RIDEMAX IT 697 (M + S) ürünleriyle farklı uygulamalar için tasarlanmış ve yüksek kaliteli performansa ek olarak daha düşük gürültü emisyonunu garanti eden lastikler arayanlar için ideal iki lastik sunmaktadır.

REKLAM

AGRIMAX V-FLECTO dişlerin farklı geometrisi ile öne çıkarken, RIDEMAX IT 697 (M+S), sürüş kolaylığı ve konfor özelliklerinin temel olduğu bir yol tasarımından hareketle geliştirilen sırt ile donatılmıştır.

AGRIMAX V-FLECTO lastik yüksek güçte traktörlerin performansını artırmak için tasarlanmıştır. Lastik basıncı değiştirilmeden yükün en üst düzeye çıkarılmasını mümkün kılan VF teknolojisi sayesinde çiftçilerin işini, zamanını ve kaynaklarını optimize etmek için tasarlanmış, devrim niteliğinde bir üründür.

Kabinde ve araç geçişi sırasında (geçiş testi ile) yapılan çeşitli ses ölçümleri, farklı sürüş hızlarında aynı boyuttaki standart bir lastiğe kıyasla gürültü emisyonunda net bir iyileşme göstermiştir. Bu, üzerinde özel olarak çalışılan diş tasarımı sayesindedir.

RIDEMAX IT 697 (M+S) ise yol taşımacılığı, yeşil alan bakımı ve sokak temizliği işlemlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiştir. BKT’nin yüksek hızlarda da stabil olacak, taşıma döngülerini azaltmak için ağır yükleri destekleyecek ve yuvarlanma direncini kontrol altında tutarak daha az yakıt tüketimi sağlayacak şekilde geliştirilen RIDEMAX serisinin bir parçasıdır.

Her iki ürün de daha sessiz lastikler arayanlar için iyi çözümler olarak göze çarpar, ancak tekrarlamak gerekir ki her uygulama için uygun evrensel çözümler değillerdir.

Doğru lastiği seçmek için; ürünün sessizliğine ek olarak, uygulama ve makine türü, beklenen performans, toprağın türü ve verimli kullanıma yönelik diğer temel faktörleri dikkate alarak, ideal çözümü seçerken kullanıcıyı destekleyebilecek bir uzmana başvurmak önemlidir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here