Bridgestone, LanzaTech Geri Dönüşümde İş Ortaklığı Yapıyor

0
1797
Bridgestone, ömrünü tamamlamış lastik atıklarını ele almak için Carbon Capture and Transformation (CCT) şirketi LanzaTech NZ, Inc. (LanzaTech) ile özel bir ortaklık kurduğunu duyurdu. İki şirket, LanzaTech’in tescilli CCT teknolojisinden yararlanarak, lastik malzemesi daireselliğine ve yeni lastik üretiminin karbondan arındırılmasına doğru bir yol oluşturan ilk özel kullanım ömrü sonu lastik geri dönüşüm sürecini birlikte geliştirecek.

 

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi (WBCSD) çatısı altında faaliyet gösteren Lastik Endüstrisi Projesi’ne göre, dünya genelinde her yıl bir milyardan fazla lastik kullanım ömrünü tamamlıyor. Bridgestone ve LanzaTech, petrokimyasallara dayanmayan sürdürülebilir sentetik kauçuk yaratma süreçlerini araştırmak da dahil olmak üzere, ömrünü tamamlamış lastikleri yeni malzemelere dönüştürerek bu sorunu çözmek için çalışacak.

Bridgestone Americas Başkanı ve CEO’su Paolo Ferrari, “Ömrünü tamamlamış lastikler için daha sürdürülebilir bir yol oluşturmak üzere LanzaTech ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz” dedi. “Bugün attığımız adımlar, gelecek nesiller için gezegenimizin sağlığını belirliyor. Bu anı lastiklerin yapım şeklini değiştiren ve uçtan uca malzeme döngüselliğini destekleyen sürdürülebilir inovasyonla karşılamaya kararlıyız.”

Bridgestone and LanzaTech Leadership

LanzaTech CEO’su Dr. Jennifer Holmgren, “LanzaTech ve Bridgestone, dünyamızın en büyük zorluklarından bazılarına çözüm bulmak için birlikte çalışıyor” dedi. “Geri dönüştürülemeyen, sınıflandırılmamış belediye katı atıklarını etanole dönüştürebileceğimizi ve ardından günlük hayatımızda kullandığımız ürünleri yapabileceğimizi zaten kanıtladık. Bridgestone ile ortaklığımızla, lastikleri lastik yapmak için kullanmak için döngüsel bir yol geliştiriyoruz. Bu ortaklık örnek teşkil ediyor. buna Kirlilik Sonrası Gelecek diyoruz.”

REKLAM

Bridgestone ve LanzaTech, ömrünü tamamlamış lastikler için bir tüketici sonrası atık yönetimi stratejisi oluşturacak ve aynı zamanda ticari uygulamalar için sürdürülebilir kaynaklı kimyasalların daha fazla benimsenmesini sağlayacak yeni bir iş modeli geliştirmeye çalışıyor. LanzaTech’in karbon yakalama ve gaz fermantasyon sürecini ömrünü tamamlamış lastiklere uygulamak, etanol gibi ambalajlama için PET, polyester iplik ve çamaşır deterjanı gibi ev ürünlerinde kullanılan yüzey aktif maddeler gibi malzemelere dönüştürülebilen sürdürülebilir şekilde üretilmiş kimyasallar verir. Buna ek olarak, Bridgestone ve LanzaTech, yeni lastik üretiminde önemli bir bileşen olan bütadien üretmek için daha verimli yollar üretmek için tescilli mikrop teknolojisini birlikte geliştirme fırsatlarını ortaklaşa keşfedecek ve ömrünü tamamlamış lastikler için gerçek döngüselliği gerçekleştirecek.

REKLAM

Merkezi Skokie, Illinois’de bulunan LanzaTech, atık karbonu sürdürülebilir yakıtlar, kumaşlar, ambalajlar ve diğer ürünler gibi malzemelere dönüştürüyor. Çeşitli atık hammaddeleri kullanan LanzaTech’in teknoloji platformu, tüketicilerin günlük yaşamlarında her şey için bakir fosil hammaddelerine bağımlı olmadığı bir geleceği vurgular. LanzaTech’in amacı, dünyanın karbonu kullanma biçimine meydan okumak ve değiştirmek, karbonun boşa harcanmak yerine yeniden kullanıldığı, gökyüzü ve okyanusların temiz tutulduğu ve kirliliğin geçmişte kaldığı yeni bir dairesel karbon ekonomisine olanak tanımaktır.

Bridgestone, 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmeyi ve %100 yenilenebilir malzemelerden lastikler üretmeyi hedefliyor. Şirket, ömrünü tamamlamış lastiklerden malzemelerin geri dönüşümünü desteklemek ve yenilenemeyen malzemelerin değiştirilmesini teşvik etmek için aktif olarak bir dizi çözüm araştırıyor. yeni lastiklerde yağ, silika ve saf karbon siyahı olarak.

Çözümler Baş Teknoloji Sorumlusu ve Grup Başkanı Nizar Trigui, “LanzaTech ile ortaklığımız, Bridgestone’un gelecek nesiller için çevreyi koruyan ve karbon nötr bir mobilite toplumunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunan sürdürülebilir lastik teknolojileri ve çözümlerini geliştirme konusundaki açık taahhüdüdür” dedi. İşletmeler, Bridgestone Amerika.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here