MUTLU AKÜ, Europa-Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi Araçlarının Akülerini Değiştirdi

0
1428
Mutlu Akü’nün de sponsorları arasında yer aldığı, 16. Europa-Orient Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin bu yılki Türkiye etabı yine heyecanlı görüntülere sahne olacak. 
 
7 Mayıs 2022 tarihinde Almanya’nın Tübingen şehrinde başlayarak, 30 Mayıs 2022 tarihinde Ürdün’de son bulacak rallinin Türkiye etabı, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan start aldı. 

Türkiye, bu sene 9-18 Mayıs tarihleri arasında, dünyanın en önemli rallilerinden birine 16’ncı kez ev sahipliği yapıyor. Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Mutlu Akü’nün de sponsorları arasında yer aldığı “16. Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”nin Türkiye etabı, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen organizasyon ile başladı. Mutlu Akü Mobil Ekipleri tarafından, yarışmaya katılan 20 yaş ve üzeri araçların akü ölçümleri yapıldı ve performansı düşük görülen aküler yenileri ile değiştirildi.  Ayrıca törende yarışmacılara özel gerçekleştirilen aktiviteler de eğlenceli anlara sahne oldu. Hıza dayalı bir yarıştan ziyade bir macera rallisi olarak nitelenen organizasyon,  Avrupa’nın önde gelen otomobil spor yarışlarından biri olma özelliği taşıyor. Ralliye değeri 1.100 avronun altında olan ve eski arabalar katılıyor.

Yarışmacılar Türkiye’nin 23 şehrinden geçecek

Bu yıl, 10 ülkeden 15 takım, 50 araç ve 100 yarışmacının katıldığı yarış, Türkiye’nin turistik, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin AB vatandaşları nezdinde doğru tanıtımına ve Avrupa Birliği üyeliği yolunda olumlu katkılar sağlıyor. Ralli; Avrupa/Balkanlar,  Türkiye ve Ortadoğu güzergahı olmak üzere 3 etaptan oluşuyor. Avrupa ve Balkanlar güzergahı: Almanya, Belçika, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan’dan oluşuyor. Türkiye güzergahı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Tosya – Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir – Kapadokya,  Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin – Anamur, Alanya-Antalya hattını kapsıyor. Yarışın son etabı olan Ortadoğu güzergahı ise: İsrail, Filistin ve varış noktası olan Ürdün’den oluşuyor.

CEO Deniz Şeker: “Kıtalar arasında köprü ülkeyiz”

Türkiye’nin Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren bir ülke olmasına paralel olarak, Mutlu Akü’nün de Türkiye’de doğan en köklü şirketlerden biri olduğunu ve bu tür organizasyonlara destek vermenin kendileri için önemli olduğunu belirten Mutlu Akü CEO’su Deniz Şeker, “Türkiye tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra coğrafi konumu ile de çok özel bir yer. Kıtaları köprüler ile birleştiren avantajıyla da bu tür uluslararası organizasyonların olmazsa olmaz ülkesi diyebiliriz. Diğer yandan Mutlu Akü’nün özelinde ise bu ülkede doğan ve bugün birçok kıtada onlarca ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak Doğu-Batı Dostluk Rallisi’nde yer almak, bizim için büyük bir onur kaynağı. Bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteklerimizi sürdüreceğiz. Mutlu Akü olarak, Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılan tüm yarışmacılara güvenli yolculuklar ve başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here