PROMETEON Almanya Finans Direktörlüğü’ne Yaşar Yurtçu atandı

0
1274

Lastik sektöründe uzun yıllardır Prometeon Tyre Group bünyesinde farklı pozisyonlarda çalışan Yaşar Yurtçu, Prometeon Almanya Finans Direktörlüğü görevine atandı.

LASTİK MAGAZİN Türk profesyonellerin uluslararası düzey lastik üst düzey yönetimlerine ulaşmasından gurur duyuyoruz. Sayın Yaşar YURTÇU beyi kutlar, başarılarının daim olmasını dileriz.

 

Prometeon Türkiye’de Hazine ve Kredi Risk Müdürü olarak görev alan Yaşar Yurtçu, Prometeon Almanya CFO’su olarak atandı. 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Finansal Kontrolör olarak Pirelli’de kariyerine başlayan Yurtçu yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde Yöneticiler İçin İşletme alanında yaptı. Türkiye, Avrupa, MEA gibi farklı bölgeler dahil olmak üzere lastik endüstrisinde 10 yıldan uzun süredir başarılı işlere imza atan Yurtçu, Prometeon Tyre Group bünyesinde Avrupa Bölgesi Operasyonel Pazarlama Müdürlüğü ve MEA Bölgesi Pazarlama Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Yurtçu, finans ve pazarlama alanlarında bugüne kadar üstlendiği pozisyonlarda pek çok inisiyatife öncülük etti.

 

Son olarak Prometeon Türkiye’de Hazine ve Kredi Risk Müdürü olarak Türkiye piyasasındaki tüm hazine ve kredi risk yönetimi faaliyetlerinden sorumlu olan Yurtçu, lastik endüstrisinde finans alanındaki çalışma yolculuğuna Haziran 2022 itibarıyla Prometeon Almanya’da Finans Direktörü olarak devam edecek. 

  

PROMETEON TYRE GROUP 

 

Prometeon Tyre Group, tüm dünyada yük ve yolcu taşımacılığı için endüstriyel ve ticari lastik odaklı tek şirkettir. Prometeon’un çok katmanlı portföyünde ANTEO, TEGRYS ve ERACLE markalarıyla üretilen endüstriyel ve ticari lastiklerin yanı sıra PİRELLİ, PHAROS ve FORMULA lisanslı ürünler yer almaktadır. Grubun dört fabrikası (ikisi Brezilya’da, biri Mısır’da ve biri Türkiye’de), üç Araştırma ve Geliştirme Merkezi (İtalya, Brezilya ve Türkiye) ve Mısır’da bir Geliştirme Merkezi vardır. Grubun beş kıtada 40’tan fazla ülkeden yaklaşık 8.000 çalışanı bulunmaktadır. Prometeon 2019 yılında, 165 ülkeden 15.500 şirketi kapsayan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (United Nations Global Compact) imzacısı olmuş ve 2020 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi İtalya ağının kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here