EC (Avrupa Komisyonu), Çin’den Lastik İthalatına Yönelik Soruşturmayı Yeniden Başlattı

0
1572

Avrupa Komisyonu, Çin’den AB’ye yapılan kamyon ve otobüs lastikleri ithalatına ilişkin anti-damping ve sübvansiyona karşı soruşturmalarını yeniden açmaya karar verdi.

Komisyon’un kararı, Avrupa Genel Mahkemesi tarafından yakın zamanda iptal edilen ve Avrupa Komisyonu’nun 4 Mayıs 2018’de bu ithalatlara koyduğu beş yıllık vergileri iptal eden “yasadışılıkları” ele alacak.

7 Temmuz’da çıkarılan davanın yeniden açılmasına ilişkin karar, “Çin Halk Cumhuriyeti menşeli otobüsler veya kamyonlar için yeni veya kaplanmış bazı pnömatik lastiklerin” ithalatının kayda tabi olduğu anlamına geliyor.

4 Mayıs’ta Avrupa Genel Mahkemesi, AK’nin Çin’den yapılan kamyon ve otobüs lastikleri ithalatına uyguladığı anti-damping ve telafi edici vergilerin iptal edilmesi gerektiğine karar verdi.Mahkeme kararında, Komisyonun fiyat düşürme hesaplamasında adil fiyat karşılaştırması yapmadığını tespit etti.

Dava, Çin Kauçuk Sanayicileri Derneği ve Çin Metaller, Mineraller ve Kimyasallar İthalatçıları ve İhracatçıları Ticaret Odası tarafından 2019’un başlarında açıldı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here