ETRMA: Lastik Yenileme Pazarı Olumlu Seyrini Sürdürüyor

0
1298

Binek otomobil ve kamyon lastikleri için Avrupa yenileme pazarı, 2022’nin ikinci çeyreğinde güçlü kaldı ve her iki segment de üç aydan Haziran sonuna kadar büyüme bildirdi.

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Birliği (ETRMA) tarafından 13 Temmuz’da yayınlanan rakamlar, yedek tüketici lastiklerinin üç aylık dönemde yıllık %6 artışla 56 milyon adede ulaştığını gösterdi.

Artış, dört mevsim ve kış lastiği segmentlerinde sırasıyla %27 ve %28’lik bir büyümeyi ve yaz lastiği satışlarında %5’lik bir düşüşü yansıttı.

Kamyon ve otobüs değiştirme segmenti de 3.5 milyon adet satılarak %11’lik güçlü bir artış bildirirken, moto & scooter segmenti 2,8 milyon adet ile sabit kaldı.

Bununla birlikte, olumlu eğilimin tersine, tarım lastiği segmenti, dönem boyunca %21’lik keskin bir düşüşle 256.000 adede ulaştı ve bu da onu, 2019 hacminin altında performans gösteren tek kategori haline getirdi.

ETRMA, tüketici ve kamyon lastiği segmentlerindeki büyümeyi ekonomik toparlanmaya bağladı, ancak tüketici segmentindeki yavaşlamaya dikkat çekti.

ETRMA genel sekreteri Fazilet Çınaralp, “Düşen talep belirtileri gözlemliyoruz ve artan gaz, hammadde ve yarı mamul arzına bağlı zorlukların endüstriyi baskı altında tutacağından korkuyoruz” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here