Yeni FALKEN ZIEX ZE320, Geliştirilmiş Çevre Özellikleriyle ‘Çok Güçlü Performans’ Sunuyor

0
475

Falken ZIEX ZE310 Ecorun lastiği karşılaştırmalı testlerde mükemmel sonuçlar vermeye devam ederken, Falken daha da iyi olmayı vaat eden halefini geliştirmek için sıkı bir şekilde çalışıyor. ZIEX ZE310’un yerine geçen yeni Falken ZIEX ZE320, ‘Ecorun’ ekini kaldırıyor ancak önceki modele göre daha çevre dostu olacak.

Yeni lastiğin ilk on iki ebadı Avrupa’ya 2024 yazının başında ulaşacak ve 2025 baharına kadar 48 ebadı daha eklenecek. Planlanan 60 ebadı 15 ila 18 inç arasında olacak ve maksimum W hız derecesi 270 km/saat’e kadar (“H” ve “V” çeşitleri de mevcuttur).

Yeni, daha sürdürülebilir desen Türkiye’de üretiliyor ve pirinç kabuğundan elde edilen daha çevre dostu bir dolgu maddesi içeriyor. Lastiklerde silika kullanımıyla ilgili 30 yılı aşkın araştırma ve geliştirmeden yararlanan geliştiriciler, ıslak havalarda iyi kavramayı düşük aşınma oranları ve daha uzun ömürle dengelemeyi başardılar ve ayrıca Falken ve ana şirket Sumitomo Rubber Industries’i (SRI) örneklendirdiler. ) uzun vadeli sürdürülebilirlik politikası, ‘Geleceğe Yön Vermek 2050 Mücadelemizi Yönlendirmek’. Tipik olarak özel kum çeşitlerinden elde edilen silika, her yıl küresel olarak 100 milyon tonun üzerinde üretilen tarımsal bir yan ürün olan pirinç kabuğunda da bulunabilir.

Bu inorganik maddenin yanmış organik malzemenin küllerinden çıkarılması işlemi, aynı hammaddenin kumdan elde edilmesine göre daha düşük sera gazı emisyonu üretir. İşlem sırasında oluşan ısı aynı zamanda elektrik enerjisine dönüştürülebilir ve diğer işlem görevlerinde aşağı yönde kullanılabilir. Sonuç olarak, pirinç bazlı silikanın üretimi sırasında, geleneksel dolgu malzemesi üretimine kıyasla daha az CO2 üretilir.

Yeni Falken ZIEX ZE320’nin üretim öncesi versiyonu, rekabetçi bir ürün testi sırasında ticari medyayı şimdiden etkiledi. Mart ayında test uzmanları ilerlemeyi kaydetti: “ZE310 Ecorun’un halefi ile Falken büyük bir başarı elde etmiş gibi görünüyor. “İlk testlerde yeni ürün her alanda önemli ilerlemeler kaydetti ve genel olarak çok güçlü bir performans elde etti. Adında “Ecorun” olmasa bile yuvarlanma direnci fark edilir derecede daha düşük,” diye övdü Auto Zeitung dergisi gazetecileri ve sürücüler önümüzdeki aylarda bayilere ulaşan ilk teslimatlarla bu avantajları kendileri de deneyimleyebilecekler.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here