PİRELLİ, İskandinavya Rallisinde, Solberg ve Paddon İle Kürsüye çıktı.

0
362

Pirelli, İskandinavya Bauhaus Kraliyet Rallisi’nde üç üzerinden iki podyumda yer aldı; Oliver Solberg, FIA ERC Avrupa Şampiyonası’nda sezonun ilk galibiyetini alarak Skoda Fabia RS Ralli2’de yarışı domine etti.

Uzun süre ikinci olduktan sonra Güç Aşamasında gerilediği üçüncü sırada, Pirelli ile her zaman bağlantısı olan bir başka sürücü, yani Hyundai i20 ile genç İsveçliye zorlu bir sınav veren son kıta şampiyonu Ayden Paddon yer alıyor. Cuma günü sadece Cumartesi günkü antrenmanda mesafeli olacak. Yeni Zelandalı sürücü ile geçen yılki mücadeleyi tekrarlayan ve yine Solberg’in kazandığı ev sahibi sürücü arasındaki mücadelenin dönüm noktası, yağmurda koşan SS7 ve İsveçli sürücünün önce zemin kaybettiği ve ardından yeniden kazandığı SS8 oldu.

Kazanan otomobilin ve diğer Pirelli sürücülerinin lastikleri, K8A (süper yumuşak), K6A (yumuşak) ve K6B (orta) versiyonlarındaki Scorpion çakıl serisiydi; ikincisi, Pirelli lastiklerini kullanan ekipler için neredeyse tek seçenekti.

Pirelli Ralli Aktivite Müdürü Terenzio Testoni, “İskandinav Rallisi, son derece muhteşem ve zorlu bir yarış olduğunu doğruladı” dedi. “Scorpion’larımızın özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmayı başaran Oliver ve Hayden’i tebrik ederiz. Farkı yaratan, çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü sayesinde hem kuru hem de ıslak yüzeylerde kavrama sağlayarak iki sürücümüze olanak sağlayan yumuşak K6A idi. rakiplerine karşı liderliğini genişletmek” .

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here