Automechanika’da Elektrikli Araçlar: Sıfır karbon taşımacılığına doğru ilerliyor

0
355

10 – 14 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan, otomotiv yenileme pazarının önde gelen endüstri platformu Frankfurt’taki Automechanika’da her zamankinden daha fazla şirket elektromobilite alanında ürün ve çözümler sunacak. Bunlar arasında BYD, SMART, GEELY Group, AVATR, JIYUE, SERES, Chang An, HONGQI, GAC International ve çok daha fazlası gibi Çin’den üreticiler yer alıyor.

Elektromobilite, yeni bir tahrik sisteminden daha fazlası anlamına gelir. Otonom, bağlantılı, elektrikli ve paylaşımlı (ACES) araçlar için elektromobilitenin gelişmesine paralel olarak yazılım ve elektronik bileşenlere yönelik bir pazar da gelişti. 2020 yılından bu yana yıllık yüzde 15 büyüme kaydeden ve 2030 yılında 469 milyar dolarlık bir hacme ulaşması beklenen bu pazarda, tüm araç kategorilerine yönelik ürünler bulunuyor.

Yazılım şirketleri ve elektronik bileşen üreticileri Automechanika Frankfurt’ta zaten iyi bir şekilde temsil ediliyor: Tek başına bu yenilikçi alan, Elektrik ve Elektronik ve Bağlantı ve Otonom Sürüş ürün gruplarından ürünlerini ve çözümlerini sunacak 150’den fazla katılımcıyı temsil ediyor. Halihazırda kayıtlı şirketlerin 400’den fazlası elektrikli araç yetkinliğine sahip olduğunu belirtiyor. Hatta bunlardan 14’ü Automechanika İnovasyon Ödülleri’ne Elektromobilite ve yenilikçi tahrik teknolojileri kategorisinde ürünlerini sundu.

Elektrikli otomobillere yönelik artan talebi ve endüstri, atölyeler ve bayiler için cazip yeni iş fırsatları sunan yeni satış pazarlarını yansıtıyor. Automechanika Frankfurt Direktörü Olaf Mußhoff şöyle açıklıyor: “Automechanika Frankfurt, sürdürülebilir ve sıfır emisyonlu mobiliteye yönelik ürün ve çözümlerin sunulduğu inovasyon platformudur. Bu nedenle, 2022’den bu yana Genesis ve Skoda gibi üreticilerin ilgisini çeken ve mobilite endüstrisinin dönüşümüyle ilgili tüm konuları sergileyen iki yeni sahne formatı – Innovation4Mobility ve Future Mobility Park – geliştirdik. Bu yıl, en son elektrikli araç ürünleri ve teknolojilerini sunan, aralarında Çin’in de bulunduğu çok sayıda üreticiyi ağırlıyoruz. Sonuç olarak endüstriden, atölyelerden ve otomobil bayilerinden gelen B2B ziyaretçilerimiz elektrikli araç markalarının tüm yelpazesini ve etkileyici otomotiv tasarımlarını deneyimleyebilecek.”

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi, Otomotiv Alt Konseyi (CCPIT-Auto) Başkanı Bay Wang Xia, EVA Expo’nun amacını şöyle açıkladı: “EVA’yı bu yılki Automechanika Frankfurt’ta başlatarak, Avrupa otomobil pazarlarına ve Çin’in geleneksel otomobillerin hakim olduğu bir pazardan elektrikli araçlar lehine pazara hızlı geçişini derinlemesine anlayan sektör profesyonelleri. Özellikle hedefimiz, Çin elektrikli araç markalarının yurtdışı pazarlardaki görünürlüğünü ve popülerliğini daha da artırmaktır. Kolektif çabalarla sürdürülebilir bir otomotiv ekosisteminin oluşmasına katkıda bulunalım, işletmeler arasında karşılıklı yarara dayalı iş birliğini teşvik edelim ve kazan-kazan iş birliğini kolaylaştıralım.”

Automechanika Frankfurt, 10 – 14 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Bu yılki etkinlik, EV temalarına ek olarak sürdürülebilirlik, işe alım ve ileri eğitimin yanı sıra kaza onarımı ve hasar yönetimi alanındaki en son gelişmelere de odaklanacak. Tüm katılımcı ve ziyaretçiler, döngüsel ekonomi, yeniden üretim, e-ticaret ve klasik otomobil işine ayrılmış ağ oluşturma alanlarının yanı sıra günlük happy hour’lardan yararlanmaya davet ediliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here